Εξι νεκροί από κατάρρευση κτηρίου στις ΗΠΑ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έξι νεκροί και 13 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κατάρρευσης τετραώροφου κτηρίου που σημειώθηκε χθες στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ενώ δεκάδες άνθρωποι φέρονται να έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια Μάικλ Νάτερ δήλωσε αργά χθες τη νύχτα ότι νεκροί είναι πέντε γυναίκες και ένας άνδρας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του, μία 61χρονη γυναίκα που είχε θαφτεί κάτω από τα ερείπια ανασύρθηκε ζωντανή και διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπως δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας, Μάικλ Ρέζνικ.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης συνέχισαν να ψάχνουν για επιζώντες καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στο κτήριο την ώρα της κατάρρευσης και η έρευνα συνεχίζεται εντατικά», τόνισε ο δήμαρχος. «Απομακρύνουμε τα συντρίμμια. Υπάρχει ακόμη μία περιοχή που ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή και ευελπιστούμε ότι έχουμε ανασύρει όλους όσους βρίσκονταν μέσα. Αλλά προς στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά», πρόσθεσε.

Στο έργο των ερευνών – που σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη- συνδράμουν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Από τους 13 που τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, οι πέντε πήραν εξιτήριο το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα).

Το τετραώροφο αυτό κτίριο κατέρρευσε πάνω σε ένα άλλο διώροφο κτίριο, στο οποίο υπήρχε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών του Στρατού της Σωτηρίας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Η αστυνομία περιέγραψε την κατάρρευση ως «βιομηχανικό ατύχημα».

Ο Στρατός Σωτηρίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έστειλε ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών στο σημείο ζητώντας από τον κόσμο να προσευχηθεί για τους υπαλλήλους, τους πελάτες και όλους όσους βρίσκονταν εκεί κατά την κατάρρευση.

Η τραγωδία σημειώθηκε σε μία πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο της Φιλαδέλφεια. Το γειτονικό μουσείο Mütter ένα από τα πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο και δημοφιλής τουριστικός προορισμός και φιλοξενεί ιατρικές παραδοξότητες, ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι θα κλείσει μέχρι νεωτέρας.

Ενώ το κτήριό του δεν έχει πάθει ζημιές, οι υπεύθυνοι του μουσείου ανέφερε ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του ως χώρο ανασυγκρότησης για την επιχείρηση διάσωσης.

Πηγή: CNN

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.