Γισδάκης και Παπαχρυσάνθου στο Τρένο Ρουφ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Όταν δεν ονειρεύομαι τραγουδώ…» είναι ο τίτλος της παράστασης που έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι θα παρευρεθούν στο ΤΡΕΝΟ ΡΟΥΦ, αύριο Σάββατο 8 Ιουνίου 20013, με τραγούδια του Χατζιδάκι και όχι μόνο. 

Ο τελευταίος αυθεντικός ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλης Γισδάκης, σε ένα μουσικό ταξίδι ανάμεσα στις πλημμυρισμένες με τα λόγια του Νίκου Γκάτσου μουσικές γειτονιές του Μάνου Χατζιδάκι, ως την ακροτελεύτια εκείνη γραμμή του ορίζοντα, που ορίζει τον βαθύ ψυχισμό της παράδοσης μας.

Μια διαδρομή, μυστικά αποκαλυπτική από τους γεμάτους λυρισμό,

αμφισβήτηση και εκρηκτικότητα τόπους του σύγχρονου τραγουδιού, ως την γηγενή μαγεία, τον δωρικό ερωτισμό και την στέρεα ανατρεπτικότητα του ρεμπέτικου.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, με οδηγό τα σημεία αναφοράς της προσωπικής του δισκογραφικής διαδρομής, ακροβατεί μεταξύ έντεχνου, ροκ, και ρεμπέτικου ρεπερτορίου και μας ξεδιπλώνει όλες τις μουσικές του πτυχές.

Γνωστές και οι αξιόλογες μουσικές του συμπράξεις με τη Μαρία Φαραντούρη, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τη Σωτηρία Λεονάρδου τη Σαββίνα Γιαννάτου και τόσους άλλους ξεχωριστούς καλλιτέχνες.

Με την αφηγηματική μα πάνω από όλα παραστατική φωνή και

παρουσία του στη σκηνή, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει, κερδίζοντας απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό.

Τον πλαισιώνει στο πιάνο το κανονάκι τα φωνητικά και το τραγούδι η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου . Ξεκινώντας από την ιδιαίτερή της πατρίδα την Κύπρο και έχοντας ως παρακαταθήκη τη μουσική μας παράδοση και όχι μόνο (γράφοντας μουσική για θεατρικές παραστάσεις, συμμετέχοντας στη δισκογραφία, ερευνώντας και διδάσκοντας), η Μικαέλλα διαγράφει μια προσεγμένη πορεία στο μουσικό γίγνεσθαι.

Καλώς να ορίσετε σ’ αυτό το ταξίδι… Συνταξιδιώτες…

Επιστροφή άγνωστη και καθόλου απαραίτητη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.