Η Ελληνική Αναγέννηση, μέσα από τον «Τύπο της Κυριακής»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Αν ακούγαμε λίγο καλύτερα τα τραγούδια του τόπου μας, ίσως να μαθαίναμε καλύτερα την Ιστορία. Ο Τύπος της Κυριακής, από την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013, μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, όπου διαδραματίστηκαν μεγάλα γεγονότα – έκαναν την εμφάνιση τους μεγάλοι δημιουργοί, «γεννήθηκαν» ήταν μεγάλοι πρωταγωνιστές. Όλα αυτά έφεραν και τα μεγάλα τραγούδια. Από τον Τσιτσάνη στον Τραιφόρο -Μητσάκη, από την Σωτηρία Μπέλλου, στη Σοφία Βέμπο.. από το περιοδικό ΘΗΣΑΥΡΟΣ στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, από το θάνατο του Σικελιανού, μέχρι το «Λα Στράτα», αυτά και άλλα πολλά γεγονότα που σημάδεψαν τις ζωές μας, την δεκαετία του 1950.

«1950/1960/1970 οι 3 δεκαετίες που σημάδεψαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

alt

Με τον τύπο της Κυριακής, θα ολοκληρωθεί μια σειρά από 6 συλλεκτικά Λευκώματα με τίτλο «1950/1960/1970 οι 3 δεκαετίες που σημάδεψαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Θα περιλαμβάνει  εκατοντάδες φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τις 3 δεκαετίες που σημάδεψαν  την Ελληνική Αναγέννηση. Μέσα η έκδοση, επίσης  θα περιλαμβάνει 12 cds με τις αυθεντικές εκτελέσεις των τραγουδιών, που έγραψαν ιστορία.

Η παρουσίαση του Project αυτού, παρουσιάστηκε στα Public Συντάγματος, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Διευθυντής Σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου, κος Γιάννης Τσαμπρούνης και ο συγγραφέας και επιμελητής της έκδοσης κος, Κώστας Μπαλαχούτης, όπως επίσης για τα τραγούδια μίλησε ο Βασίλης Λέκκας.

 

alt

alt

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.