Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται τη Δευτέρα η καταμέτρηση των ψήφων στην Αλβανία, μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, που στιγματίστηκε από επεισόδια και μία δολοφονία. Τις διαδικασίες παρακολουθούν στενά η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Δύση και για

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται τη Δευτέρα η καταμέτρηση των ψήφων στην Αλβανία, μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, που στιγματίστηκε από επεισόδια και μία δολοφονία. Τις διαδικασίες παρακολουθούν στενά η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Δύση και για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι υπονομεύεται αντί να ενισχύεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Αν και αποτελέσματα αναμένονται εντός της ημέρας, δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα ανακοινωθούν. Σύμφωνα με το νόμο, δεν πρέπει να καθυστερήσουν περισσότερο από τρία 24ωρα μετά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Οι πληροφορίες για τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων στα εκλογικά τμήματα διίστανται.

Δύο exit poll που δημοσιοποιήθηκαν αφότου έκλεισαν οι κάλπες έδωσαν αντικρουόμενα αποτελέσματα, και σε κάθε περίπτωση ανάλογες μετρήσεις δεν έχουν αποδειχθεί ακριβείς στο παρελθόν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τη νίκη διεκδικούν αμφότεροι οι συνασπισμοί του συντηρητικού πρωθυπουργού Σάλι Μπερίσα και της αντιπολίτευσης του σοσιαλιστή Έντι Ράμα.

Ο Έντι Ράμα, ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος που ηγείται της αριστερής συμμαχίας, διακήρυξε πρώτος τη νίκη «της αναγέννησης απέναντι στην καταστροφή», για να απαντήσει ο εκπρόσωπος του Σαλί Μπερίσα πως «ο αλβανικός λαός αποφάσισε να συνεχίσουμε και να κυβερνήσουμε την χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

 

Σημειώνεται πως στις εκλογές έλαβαν μέρος περίπου 100.000 Αλβανοί μετανάστες -κυρίως από την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.