Η Αμερικανοεβραία καλλιτέχνιδα που τιμήθηκε με ντοκτορά Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο του Hebrew, ως αναγνώριση των προσωπικών της επιτευγμάτων σε ανθρωπιστικά ζητήματα, έχει προσφέρει μακροχρόνια υποστήριξη στο κράτος του Ισραήλ και εφέτος κάνει για πρώτη φορά ζωντανές εμφανίσεις με συναυλίες στην χώρα. Περιέγραψε το Ισραήλ ως μια «φωτεινή ακτίνα ελπίδος για τον κόσμο» κατά τη διάρκεια του εορταστικού γκαλά για τον Πρόεδρο.
Παρ’ όλα αυτά, η ομιλία της δημιούργησε αντιδράσεις, όταν η καλλιτέχνιδα αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των γυναικών. «Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για κάποιον να κατανοήσει τι συμβαίνει ακριβώς σε μια ξένη χώρα, αλλά είναι οδυνηρό να διαβάζει κανείς για τις γυναίκες του Ισραήλ που αναγκάζονται να κάθονται στις πίσω θέσεις του λεωφορείου και να συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο στους δημόσιους χώρους. Το να σιωπάς για τέτοια θέματα είναι ισοδύναμο με το να τα δέχεσαι.»
Οι ορθόδοξες Εβραϊκές παραδόσεις προωθούν το φυλετικό διαχωρισμό σε δημόσιους χώρους και απαγορεύουν στις γυναίκες να προσεύχονται μεγαλοφώνως. Η Στρέιζαντ, η οποία υπήρξε μαθήτρια Ορθόδοξου Εβραϊκού σχολείου στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, επαίνεσε το Πανεπιστήμιο του Hebrew για την ανάμειξη Εβραίων και Αράβων φοιτητών, δηλώνοντας ότι: «φοιτητές και από τις δυο πλευρές κάθονται στις ίδιες αίθουσες και μαθαίνουν από τους ίδιους καθηγητές. Μακάρι όλος ο κόσμος να ήταν όπως το Πανεπιστήμιο του Hebrew… Θα ήταν απόδειξη ότι οι άνθρωποι μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά».
Η Στρέιζαντ είναι γνωστή υποστηρίκτρια του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Κατά τη διάρκεια της 50χρονης καριέρας της, έχει πουλήσει πάνω από 145 εκατομμύρια δίσκους και έχει κερδίσει 2 βραβεία Οσκαρ, 8 Γκράμι και 5 Εμμυ. Οι συναυλίες της στο Τελ Αβίβ αναμένεται να συγκεντρώσουν πάνω από 30.000 κόσμου.