Δικηγόρος του Σεργανόπουλου: Άκουσα τη λέξη ισόβια και ικανοποιήθηκα

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Tης Τσολάκη ‘Ευη

ο Δικηγόρος Αλέξης Στεφανάκης καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star στις 24/06/13 δικαιωμένος απόλυτα από την απόφαση του δικαστηρίου, είπε τα εξής :

 

« Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για την απόφαση αυτή καθώς είχα δώσει το λόγο της τιμής μου στον τότε εν ζωή Χρήστο Παπαθεοδώρου, σύζυγο της αδερφής του Νίκου Σεργιανόπουλου, ότι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα περιλαμβάνει τη λέξη ΙΣΟΒΙΑ, όπως και έγινε. Η μνήμη του Νίκου Σεργιανόπουλου άξιζε να προστατευθεί και ο δράστης αυτής της δολοφονίας να τιμωρηθεί με τον αυστηρότερο τρόπο.»

Ρωτήθηκε  για την  μεγάλη διαφορά της πρωτόδικης απόφασης από του Εφετείου όπου η απάντηση του ήταν καταλυτική λέγοντας «  H διαφορά είναι ένα ελαφρυντικό» αναλύοντας :

« Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε αυτή τη φορά  και έτσι είχαμε την στιγμή , που περίμενα 5 ολόκληρα χρόνια , την οποία απήγγειλε το δικαστήριο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης(..)  . (..) Θύμιζε αρχαιοελληνική τραγωδία . Σε κάθε ένα από τα δικαστήρια που γινόντουσαν , είχαμε απώλεια αυτής της οικογενείας .Στο πρώτο δικαστήριο είχαμε την απώλεια της αδελφής , στο δεύτερο δικαστήριο την απώλεια του γαμπρού του και στο τρίτο δικαστήριο (γιατί στο πρώτο είχαμε αναβολή) ήταν η απώλεια της μητέρας του»

Στη συνέχεια για ακόμα μια φορά τόνισε πως κάθε επιχείρημα της υπεράσπισης  το είχε αντικρούσει και τις ομολογίες (6/06/13) του 30χρονου Γεωργιανού.

Συγκεκριμένα « Τα αντικρούσαμε , με κάθε ισχυρισμό του δράστη , με απόλυτη πειστικότητα για αυτό και είχαμε το αποτέλεσμα της καταδικαστικής απόφασης»

Τέλος , μίλησε και για τη φιλία του  με το Νίκο Σεργιανόπουλο και το πόσο γλυκά μηνύματα παίρνει μέχρι τώρα από θαυμαστές του .

«Ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν ένας πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος , ένας άνθρωπος που δεν είχε καμία βιαιότητα μέσα του (γιατί ο δολοφόνος είπε ότι τον απείλησε ο Σεργιανόπουλος) και ως εκτουτου όλα όσα είπε έπεσαν στο κενό και αυτή τη στιγμή καλείται να εκτίσει την ποινή ισόβιας καθείρξεως .Μια ποινή που του αξίζει .

Μετά από 5 χρόνια , μου κάνει μεγάλη εντύπωση και με συγκινεί ταυτόχρονα που μου έρχονται μηνύματα που μου λένε  «Συγχαρητήρια» .

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος μας ζητούσε δυο πράγματα . Ένα να προστατευθεί η μνήμη του και δυο να αποδοθεί δικαιοσύνη . Στο μέτρο των δικών μου δυνάμεων και δυνατοτήτων αυτό μπόρεσα να του το γυρίσω πίσω»

 

{youtube}lIZ50fseL90{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.