τελος στις προσωρινες διαταγες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τέλος στις προσωρινες διαταγες…

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης ιεράερχησε την Πέμπτη ο νέος υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM εκτίμησε συμφωνία των δύο κομμάτων της κυβέρνησης στο αντιρατσιστικό, για το οποίο ανέφερε ότι δεν αποτελεί προτεραιοτητά του και εμφανίστηκε αποφασισμένιος να δώσει «ένα τέλος στις προσωρινές διαταγές που αναστέλλουν τις απολύσεις».

«Έχουμε ένα ζήτημα που δεν είναι μυστικό, με πολλούς εργαζόμενους που παίρνουν προσωρινές διαταγές και αναστέλλεται η απόλυσή τους» είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου και προσέθεσε: «Δε λέω ότι πρέπει να απολυθούν, αλλά δεν μπορούν να παίρνουν προσωρινές διαταγές.

Πρέπει να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Πρέπει να επισπευθεί η διαδικασία της εκδίκασης αυτών των υποθέσεων. Είμαι αποφασισμένος να δώσω τέλος. Δεν μπορεί να πηγαίνουν επί μάκρον οι προσωρινές διαταγές. Πρέπει να είμαστε μια ευνομούμενη Πολιτεία, ένα σοβαρό κράτος δικαίου και βεβαίως η προσωρινή διαταγή είναι ένας θεσμός που πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να διαιωνίζεται.

Πρέπει να βγει απόφαση. Απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων και επί της τακτικής αγωγής, και για να μην υπάρχει εκκρεμότητα για τους εργαζομένους, αν είναι να δικαιώνονται και για να γνωρίζει το κράτος τον προγραμματισμό του. Δεν μπορεί, δηλαδή, να είναι σε ομηρία και ο εργοδότης – ενδεχομένως το Δημόσιο – και ο εργαζόμενος. Πρέπει να διεκπεραιώνονται γρήγορα οι υποθέσεις αυτές» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.