Με Ίψεν – Πίντερ και Κιμούλη αρχίζει τη σεζόν το Θέατρο Δήμήτρη Χορν

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με έργα των Ίψεν και Πίντερ,  θα πρωταγωνιστήσει στη νέα θεατρική του στέγη και συγκεκριμένα στο Θέατρο Δημήτρη ΧΟΡΝ ο Γιώργος Κιμούλης,. Στο πρώτο έργο ο Γιώργος Κιμούλης, θα είναι με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σταμάτη Φασουλή και θα ερμηνεύσει τον τραπεζίτη «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ερρίκου Ίψεν. Ενώ στο δεύτερο έργο που θα ανέβει περίπου το Φεβρουάριο και θα παίζεται παράλληλα με το πρώτο, είναι «Ο ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ» Χάρολντ Πίντερ. Με αυτό τον τρόπο θα εγκαινιάσει με ένα πρόγραμμα ρεπερτορίου τη συνεργασία του με την Ελληνική θεαμάτων.


Λίγα λόγια για το «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν»

Γραμμένο το 1896 με κεντρικό ήρωα έναν άνθρωπο παθιασμένο για την εξουσία και τον πλούτο, το έργο είναι ταυτόχρονα κλασσικό και σύγχρονο. Αντικατοπτρίζει την απαξίωση της ηθικής, την ανυπαρξία των συναισθημάτων και το ανελέητο κυνήγι χρήματος και δύναμης, που θα βρεθούν εν τέλει αντιμέτωπα με την αναζωογονητική δύναμη της νέας γενιάς και το δρόμο που θέλει να τραβήξει.

Ο τραπεζίτης Μπόρκμαν που φυλακίστηκε για κατάχρηση επιστρέφει στο σπίτι του, αποφασισμένος να μείνει κλεισμένος εκεί μέχρι το θάνατο του. Η γυναίκα του, το παιδί του και η δίδυμη αδελφή της γυναίκας του ζωντανεύουν όλο το παρελθόν και μέσα σε μία νύχτα λύνεται ο γόρδιος δεσμός μιας ολόκληρης ζωής.

Συντελεστές:
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Γιώργος Κιμούλης, Ρούλα Πατεράκη, Σμαράγδα Σμυρναίου, Γιώργος Ζιόβας, Αμαλία Νίνου, Ελευθερία Μπενοβία, κ.α.
Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για το τέλος Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.