Νέα στοιχεία για το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

H βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι «εξετάζει» νέες μαρτυρίες για το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα μαζί με τον φίλο της Ντόντι Αλ Φαγιέντ το 1997 στο Παρίσι. Αρνείται ωστόσο να αποκαλύψει την προέλευση των νέων στοιχείων, τα οποία φέρονται να εμπλέκουν το βρετανικό στρατό, και διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται για επανέναρξη της έρευνας για το τροχαίο.

Πολλές κυριακάτικες εφημερίδες στη Βρετανία αναφέρουν ότι οι μυστηριώδεις πληροφορίες θέλουν την Νταϊάνα να δολοφονήθηκε από μέλος των βρετανικών ένοπλων δυνάμεων. Σύμφωνα μάλιστα με το Sky News τα στοιχεία παραδόθηκαν στη Σκότλαντ Γιαρντ από πηγή της Βασιλικής Στρατιωτικής.

Από την πλευρά της, η Σκότλαντ Γιαρντ περιορίστηκε να δηλώσει ότι «εξετάζει την αξιοπιστία της πληροφορίας και τη σχέση τους με την υπόθεση».

Επιπλέον, η αστυνομία διευκρινίζει ότι η εξέταση των στοιχείων δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της λεγόμενης «Επιχείρησης Paget, την επίσημη έρευνα για τις καταγγελίες ότι η Νταϊάνα και ο Αλ Φαγιέντ δολοφονήθηκαν.

Είναι μια θεωρία που είχε υποστηρίξει τότε ο δισεκατομμυριούχος πατέρας του Ντόντι Αλ Φαγιέντ, Μοχάμεντ, φωτογραφίζοντας τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Το επίσημο πόρισμα ήταν ότι ο θάνατος των δύο δεν ήταν δολοφονία αλλά προκλήθηκε από «βαριά αμέλεια» του σοφέρ, ο οποίος οδηγούσε μεθυσμένος την τραγική Mercedes και προσέκρουσε σε κολόνα μιας σήραγγας. Ρόλο έπαιξαν επίσης οι παπαράτσι που καταδίωκαν το ζευγάρι καθώς και η απουσία ζωνών ασφαλείας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.