Ποιος θα αντικαταστήσει την Άννα Παναγιωτοπούλου στο θέατρο Λαμπέτη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η βρετανική σάτιρα του φετινού καλοκαιριού, «Ωχ! Τι κόσμος γιαγιά!» του Μπάρυ Κηφ, συνεχίζεται με… άλλη γιαγιά! Ο χαρισματικός Παντελής  Καναράκης από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα πάρει τη θέση της αειθαλούς Άννας Παναγιωτοπούλου.

Ο προγραμματισμός έλεγε πως η παράσταση θα ολοκλήρωνε την πορεία της στις 8 Σεπτεμβρίου. Λόγω της μεγάλης αποδοχής από το κοινό, θα τελεσφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου.

Η κυρία Άννα Παναγιωτοπούλου πριν αρχίσουν οι παραστάσεις του ”Ωχ! Τι κόσμος γιαγιά!” είχε  συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσει σε γνωστό μιούζικαλ, που θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου σε  κεντρική Αθηναϊκή σκηνή. Γι’ αυτό το λόγο είναι ανέφικτο να συνεχίσει στη σκηνή του Θερινού Λαμπέτη.

Η ίδια με ανακοίνωσή της δηλώνει:

”Είμαι πολύ ευτυχής για τη συνεργασία που έρχεται το φθινόπωρο, αλλά και πραγματικά χαρούμενη που συμμετείχα στην επιτυχία της καλοκαιρινής αυτής δουλειάς που σηματοδότησε την επαναλειτουργία ενός θερινού θεάτρου μετά από χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Οι συντελεστές και οι ηθοποιοί αυτής της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι καταλυτικά ταλαντούχοι και διακρίνονται για το ήθος τους αλλά και για την αγάπη τους προς την τέχνη τους. Το μέλλον τους ανήκει και πραγματικά μέσα από την πορεία αυτής της δουλειάς ανέπνευσα πολύ έντονα τον αέρα, τις αγωνίες και τα όνειρα της Ελεύθερης Σκηνής. Επίσης, θέλω να δηλώσω ότι βρίσκω εξαιρετική την επιλογή της ανάθεσης του ρόλου της γιαγιάς στον Παντελή Καναράκη, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη.”

Το Θέατρο επέστρεψε το καλοκαίρι στην Αθήνα με τη διαχρονική και επίκαιρη σατιρική βρετανική κωμωδία, «Ωχ! Τι κόσμος γιαγιά!» του Μπάρυ Κηφ, που έκανε πρεμιέρα στις 15 Ιουνίου στο θερινό θέατρο Λαμπέτη (“ταράτσα”). Μία από τις πιο όμορφες καλλιτεχνικές σκηνές που ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου και επαναλειτουργεί μετά από οχτώ χρόνια, προσδοκώντας να ζωντανέψει την πάλαι ποτέ θεατρική λεωφόρο, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας! Την ανακαίνιση του θεάτρου και την πραγματοποίηση της παράστασης ανέλαβε η νεοσύστατη εταιρία παραγωγής TEATRO, της οποίας την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Τάσος Ιορδανίδης.

O Βλαδίμηρος Κυριακίδης, o Παντελής Καναράκης, ο Τάσος Ιορδανίδης, η Σοφία Φαραζή, ο Ορέστης Τζιόβας, ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ο Σταύρος Σβήγκος, η Τερέζα Γριμάνη και ο Μιχάλης Τιτόπουλος απαρτίζουν το θίασο που προσδοκά να “καυτηριάσει” με κωμικό τρόπο τη διαφθορά και την παντελή έλλειψη ηθικής των “σηματοδοτημένων” ηρώων του έργου.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση : Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία : Θάλεια Ματίκα

Μουσική – μουσική επιμέλεια : Παναγιώτης Τσεβάς

Σκηνικά : Γκάι Στεφάνου

Κοστούμια : Μάρλι Αλειφέρη

Φωτιστικός σχεδιασμός : Μπάμπης Αρώνης

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Από τη μια η οικογένεια της φοβερής γιαγιάς Σπράϊτλυ (μια φτωχή οικογένεια, που ζει στήνοντας κομπίνες με …κοκορομαχίες), η εγγονή της, που βρίσκεται μόνιμα υπό την επήρεια ηρεμιστικών χαπιών, ο εγγονός της ο οποίος είναι …πυγμάχος και εξαιρετικός στο να “στήνει αγώνες”). Από την άλλη ο κόσμος του μεγαλοαστού Οράτιου Κλώτον (σεξομανής, διεφθαρμένος πολιτικός). Στη μέση ο σκανδαλοθήρας δημοσιογράφος, ο πληρωμένος αστυνομικός που θέλει απεγνωσμένα ένα δάνειο, ο εργατοπατέρας, η αφελής νεαρά πλουσία που κάνει αγαθοεργίες, ο ξεπεσμένος και αλκοολικός γιατρός, ο φουκαράς, τοξικομανής καλλιτέχνης. Ένα στημένο ατύχημα, που καταλήγει να γίνει δυστύχημα, ενώνει τους δρόμους τους και… τους μπερδεύει… αρκετά! Όλα αυτά, κάπου μέσα στη δεκαετία του 80…

Τολμηρός και βωμολόχος ο βραβευμένος και πολυγραφότατος Βρετανός σατιρικός, Μπάρυ Κηφ, “ακρωτηριάζει” όλες τις κοινωνικές τάξεις και “φωτογραφίζει” την ανθρώπινη Λούμπεν διάθεση. Πρόκειται για διασκευή του ομότιτλου έργου του Τόμας Μίντλετον που γράφτηκε το 1605.

Ο Κηφ θέτει την εξέλιξη του έργου και μεταφέρει πρόσωπα και καταστάσεις στη δεκαετία του 80. Την πρώτη απόπειρα της διασκευής του ο Κηφ την έκανε το 1977 αλλά απαγορεύτηκε καθώς χαρακτηρίστηκε “ακραία” και “επικίνδυνη”. Το 1984 ο συγγραφέας επανήλθε και σήμερα το έργο θεωρείται μία από τις καλύτερες και πλέον κλασσικές κωμωδίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ :

Τιμές Εισιτηρίων :

€ 18,00 και φοιτητικό € 12,00   Ημέρες και ώρες παραστάσεων :  Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00.

Διάρκεια παράστασης : 100 λεπτά με διάλειμμα

Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείου: Τρίτη έως Κυριακή 10.00 με 13.00 και 17.00 με 21.30.

Πρόσβαση στο θέατρο Λαμπέτη, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106

Τηλέφωνο: 210 6457086

Με λεωφορείο / τρόλεϊ Το Λαμπέτη  βρίσκεται στη  λεωφόρο Αλεξάνδρας από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του  ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ  Με το Μετρό Επίσης βρίσκεται σε σχετικά κοντινή  απόσταση από το σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι» (Γραμμή 2).Υπάρχει άνετη πρόσβαση σε ταξί.  Άτομα με ειδικές ανάγκες Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, το θέατρο διαθέτει ανελκυστήρα.   Parking

Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στους γύρω δρόμους. Χάρτης ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας.

 

Ακατάλληλο κάτω των 15 ετών

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.