Εντυπωσίασε η Μαρία Ναυπλιώτου ως Μελίνα στο Ηρώδειο

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Από μέσα προς τα έξω: Η Μαρία Ναυπλιώτου μεταμορφώθηκε σε Μελίνα Μερκούρη μέσα από μια καθαρά εσωτερική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της παράστασης «Μελίνα, όπου και να πάω η Ελλαδα….».

 

Η ηθοποιός δεν χρειάστηκε να βάψει τα μαλλιά της ξανθά ούτε να χρησιμοποιήσει φτηνά τερτίπια για να την ζωντανέψει επί σκηνής. Μέσα στην ωριαία, περίπου, παράσταση (που έκανε πρεμιέρα στις Πρέσπες και παίχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ασφυκτικά γεμάτο Ηρώδειο)… έγινε η Μελίνα Μερκούρη. Ξεκινώντας από τον χαρακτηριστικό τρόπο ομιλίας και κάποιες κινήσεις της, έχοντας (ενίοτε) ένα τσιγάρο στο χέρι, φορώντας ρούχα που παρέπεμπαν στο φυσίκ της κι έχοντας τα λόγια της Μελίνας στο στόμα της, η Μαρία Ναυπλιώτου, μπροστά στα μάτια των θεατών, μετουσιώθηκε στην ηθοποιό, την αγωνίστρια, την ηθοποιό, τη σταρ, το σύμβολο, τη γυναίκα….

Μαζί της, επί σκηνής, μια τετράδα ηθοποιών κι ένας δεκαμελής χορός, καθώς και ο Γιάννης Στάνκογλου που στάθηκε δίπλα της, ερμηνεύοντας το ανδρικό στοιχείο στη ζωή της και στην παράσταση.

Είναι σαφές ότι η ταλαντούχος ηθοποιός δούλεψε πολύ για να μπει στο πετσί της Μελίνας, χωρίς να χρειασθεί να τη μιμηθεί ή να την αντιγράψει. Και τα κατάφερε, αφήνοντας εμφανώς άναυδο το κοινό, που τη χειροκρότησε πολύ δυνατά. Χάρη στη δική της συμμετοχή αυτό που είδαμε στο Ηρώδειο έγινε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Στο δεύτερο μέρος η εξαιρετική φωνή της Ελλης Πασπαλά ερμήνευσε τα τραγούδια της Μελίνας _τα οποία μοιράστηκε με την Ηρώ Σάια, σε μια συναυλία υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου.

Μυρτώ Λοβέρδου

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.