Το τελευταίο αντίο στον Αχιλλέα…

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε κλίμα συγκίνησης, φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν το μεσημέρι του Σαββάτου τον δημοσιογράφο του «Εθνους» Αχιλλέα Παναγούλη που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα απέναντι από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

 

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην πολιτική κηδεία που πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, για να τιμήσει τη μνήμη του ανθρώπου που η σύντομη ζωή του ήταν γεμάτη από συντροφικότητα, αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα.

Ηταν όλοι εκεί. Οι φίλοι του που μαζί κινηματογραφούσαν τα ντοκιμαντέρ που ονειρευόταν, οι συνάδελφοί του από το «Εθνος» που έβλεπε κάθε βράδυ όταν πήγαινε στη δουλειά, οι σύντροφοί του από τη δημοτική παράταξη του Ζωγράφου στην οποία συμμετείχε για την έκδοση εφημερίδας, οι εθελοντές δασοπυροσβέστες Καισαριανής όπου είχε ενταχθεί, οι απολυμένοι της ΕΡΤ που με κάθε τρόπο βοηθούσε τους τελευταίους δυόμισι μήνες.

Ολοι τους είχαν να θυμηθούν κάτι από τον Αχιλλέα, τον υπερκινητικό, πεισματάρη και ιδεολόγο ρεπόρτερ που ήταν πάντα εκεί για να υπερασπιστεί το δίκιο.

«Ο Αχιλλέας έμενε στου Ζωγράφου, ήταν από τη Θεσσαλία, ήταν μοναχογιός, είχε χάσει τους γονείς του και για αυτόν οικογένεια ήταν η Αριστερά. Ενας από αυτούς τους καθημερινούς ήρωες που την κάνουν οικογένεια. Ηταν από αυτούς τους ανθρώπους που μοιραζόταν τα πάντα, θα σε φιλοξενούσε αν το χρειαζόσουν, θα σε βοήθαγε και να ξεμπαζώσεις, φτάνει να του έφτιαχνες έναν καφέ και να κάνατε ένα τσιγάρο», έγραψε ο φίλος του Διονύσης.

Οι φίλοι και οι συνάδελφοί του που μίλησαν στο κοιμητήριο έδωσαν υπόσχεση να συνεχίσουν το έργο του και να ολοκληρώσουν τα ντοκιμαντέρ που και ο ίδιος είχε ονειρευτεί…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.