Το Ίδρυμα Κακογιάννη γεμίζει με παιδικές παραστάσεις

alt
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Θα ήταν ακατανόητο αν το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη Αγνοούσε, τους μικρούς θεατές και δεν περιλάμβανε στο πρόγραμμα του, παραστάσεις ειδικά για παιδιά. Η Παιδεία άλλωστε  αρχίζει από νωρίς.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 έως Κυριακή 13 Απριλίου 2014 και κάθε Κυριακή οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια και συγκεκριμένα  «Τα Τρία Χρυσά Μήλα» με αφηγήτρια  την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη {Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την Σάσα Βούλγαρη σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς (που επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας τους και συνοδεύουν έως και δύο παιδιά).}

Από την Κυριακή 13 έως Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, το ίδρυμα θα φιλοξενεί την ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  “Φωτογραφίζοντας τα Ελληνικά Παραμύθια” από τους φωτογράφους του ηλεκτρονικού περιοδικού Τέχνης & Λόγου ΛΥΚΟS βασισμένο σε μια ιδέα της αφηγήτριας παραμυθιών Σάσας Βούλγαρη

Εγκαίνια: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, στις 11:30

Από το Νοέμβριο του  2013, μέχρι το  Μάιος του 2014, στο Ίδρυμα Κακογιάννη θα βρίσκεται η Νέα Θεατρική Παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη “ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” κάθε Κυριακή, στις 11:30 & 15:30 & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ με Θεατρική Παράσταση & Κατασκευές με την Κάρμεν Ρουγγέρη και την Ομάδα της Κάθε Σάββατο, 11:00-13:00

Επίσης από το Νοέμβριο του  2013, μέχρι το  Μάιο του  2014, κάθε  Κυριακή μεσημέρι και απόγευμα  {12:00 & 17:00}  οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία για δεύτερη χρονιά, να παρακολουθήσουν την παράσταση  «Σπείρα – Σπείρα με σπιρούνια» με  Τέσσερα θρυλικά παραμύθια σε λυρικό λόγο της Λίνας Νικολακοπούλου,  και μελοποίηση του Σταμάτη Κραουνάκη


Παραστάσεις μόνο για Σχολεία

Οκτώβριος 2013– Απρίλιος 2014

 

«ΠΛΟΥΤΟΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2012

ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΣΟΛΑ

Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς παράσταση με ελεύθερη είσοδο

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013, στις 21:00

 

 

“ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ”

Γεωργίου Βιζυηνού

Θεατρική Διασκευή και Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

 

«Το μόνον της ζωής του ταξείδιον»

Γεωργίου Βιζυηνού

Θεατρική διασκευή και Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

 

«Τα Τρία Χρυσά Μήλα»  Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 έως Κυριακή 13 Απριλίου 2014 Κάθε Κυριακή, στις 12:30

Με την ευκαιρία των 20 χρόνων στο χώρο της επαγγελματικής αφήγησης η Σάσα Βούλγαρη «επιστρέφει» στην ομορφιά των ελληνικών λαϊκών παραμυθιών. Από την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, και κάθε Κυριακή στις 12:30, για 3η χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Μια φορά κι έναν καιρό….

Υπήρχαν Δράκοι και Δρακόφιδα, Λάμιες, Γοργόνες και Ξωθιές, ταπεινά σπιτάκια, και πύργοι αψηλοί, γριές φαφούτες και τρανές βασίλισσες, σπηλιές, φαράγγια και απάτητα βουνά, δάση σκοτεινά και άλογα που μιλούν, μέλισσες που βοηθούν κι αετοί που κουβαλούν παλικάρια στις πλάτες τους, πηγάδια που κρύβουν μυστικά και πιθάρια που χρυσώνουν ότι βουτήξεις μέσα τους…

Υπήρχαν όμορφες βασιλοπούλες κι έξυπνες μυλωνούδες, μαρμαρωμένα βασιλόπουλα και αστέρια που μιλάνε, δέντρα που κρύβουν κοπελιές και γενναίοι που μεταμορφώνονταν σε φίδια… Όλα αυτά υπάρχουν στα παλιά ελληνικά λαϊκά παραμύθια, «τα πιο όμορφα του κόσμου»!!!! και θα ζωντανεύουν κάθε Κυριακή από τις 13 Οκτωβρίου, από το στόμα της παραμυθούς Σάσας Βούλγαρη.

η Σάσα η παραμυθού…

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα ακούγοντας, λέγοντας, παίζοντας και… τρώγοντας ιστορίες μέχρι που άρχισε να αφηγείται παραμύθια ασταμάτητα – η γλώσσα της ροδάνι! – από το 1993, εδώ και 20 χρόνια, όταν ακόμα δεν υπήρχαν στην Ελλάδα επαγγελματίες παραμυθάδες!   Αγαπά πολύ τα παιδιά γι΄ αυτό σπούδασε ψυχολογία και παιδαγωγικά κι από τότε που θυμάται τον εαυτό της είναι συνέχεια με παιδιά όλων των ηλικιών, παίζοντας, δημιουργώντας, εκπαιδεύοντας…

Αγαπά πολύ και τα μουσεία, γι’ αυτό έγινε γνωστή φτιάχνοντας πολλά – πολλά προγράμματα για πολλά – πολλά μουσεία, όπως το Λαϊκής Τέχνης, το Κυκλαδικής Τέχνης, το Μπενάκη – Ισλαμικής Τέχνης, το Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – κέντρο Γαία, κ.α.

Ήταν η πρώτη που αφηγήθηκε 13 ελληνικά λαϊκά παραμύθια στην τηλεόραση, στην ΕΤ 1, το 1998, και πολλά παιδάκια που εντωμεταξύ μεγάλωσαν έρχονται και την ακούνε ακόμα. Αφηγείται σε σχολεία και σε βιβλιοθήκες εδώ και 18 χρόνια σε όλες τις ηλικίες από τα προνήπια έως και τα Λύκεια ακόμα και σε Πανεπιστήμια!

Η Σάσα δεν μαθαίνει τα παραμύθια «απ’ έξω». Κάθε φορά τα λέει με δικά της λόγια, και γι’ αυτό ποτέ δεν ξέρει τι ακριβώς θα συμβεί σε κάθε της αφήγηση: ξαναφτιάχνει τα παραμύθια μαζί με όσους την ακούνε κάθε φορά. Έτσι έκαναν πάντα οι παλιοί παραδοσιακοί παραμυθάδες στους οποίους θέλει να μοιάζει. Έτσι, άλλωστε, έχει πιο πολύ πλάκα: τα παραμύθια είναι κάθε φορά διαφορετικά και γεμάτα εκπλήξεις και εκείνη γεμίζει από νέες ιδέες, λέξεις και εικόνες, εμπνευσμένη από όσα συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή. Επίσης, τραγουδάει, αλλάζει με τρόπο παράξενο τη φωνή της, για να ταιριάζει στην κάθε ιστορία, παίζει μουσικά όργανα απ’ όλον τον κόσμο, κουνάει χέρια, πόδια και όλο της το σώμα όταν αφηγείται και ζωγραφίζει τα παραμύθια της για να τα θυμάται καλύτερα!

Φέτος έχει τα παραμυθο-γενέθλιά της!!! 1993 – 2013!!! Αυτό της φαίνεται παραμυθένιο και απίστευτο, γι’ αυτό τα γιορτάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με πολλές – πολλές ιδέες, εκπλήξεις και φυσικά πολλά – πάρα πολλά, χίλια κι ένα και βάλε κι ακόμα ξαναβάλε… παραμύθια!

 

Κάθε Κυριακή στις 12:30

Αίθουσα: Black Box

Διάρκεια: 60΄

Τιμή εισιτηρίων: 8€, ενιαίο

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την Σάσα Βούλγαρη σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς (που επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας τους και συνοδεύουν έως και δύο παιδιά).

Για τη διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων στους δικαιούχους – κατόχους κάρτας ανεργίας απαιτείται κράτηση θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα πρωινά μία ώρα πριν την παράσταση, ή τηλεφωνικά στο 210 3418579 με σειρά προτεραιότητας

*******

 

 

 

 

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ   “Φωτογραφίζοντας τα Ελληνικά Παραμύθια”

Από Κυριακή 13 έως Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

από τους φωτογράφους του ηλεκτρονικού περιοδικού Τέχνης & Λόγου ΛΥΚΟS βασισμένο σε μια ιδέα της αφηγήτριας παραμυθιών Σάσας Βούλγαρη

Εγκαίνια: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, στις 11:30

 

Μια φορά κι έναν καιρό..

…οι άνθρωποι έφτιαχναν τις εικόνες των παραμυθιών με τη φαντασία τους. Οι σκιές γίνονταν τέρατα, οι φυλλωσιές στον άνεμο γίνονταν νεράιδες που χόρευαν, τα ζώα και οι άνθρωποι μιλούσαν με τα μάτια, τα κυπαρισσόμηλα έλαμπαν χρυσά στον ήλιο και τα χείλη των κοριτσιών έβαφαν ολόκληρο γιαλό κόκκινο στο λιοβασίλεμα…

Το παραμύθι στην Πόλη…

Αλήθεια… οι άνθρωποι βλέπουν ακόμα εικόνες των παραμυθιών;

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Διαδικτυακό Περιοδικό Λόγου και Τέχνης «Λύκοs» συνεργάζονται σε μια έκθεση φωτογραφίας που ξεκίνησε από μια ιδέα της αφηγήτριας Σάσας Βούλγαρη.

Φράσεις από παραδοσιακά ελληνικά παραμύθια, επιλεγμένες από τη Σάσα Βούλγαρη με αφορμή το νέο της πρόγραμμα για όλη την οικογένεια «ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΜΗΛΑ – Ελληνικά Λαϊκά Παραμύθια”, έγιναν η αφορμή και η έμπνευση να «εικονοποιηθούν» φωτογραφικά κάποιες παραμυθικές σκηνές μέσα στο αστικό καθημερινό περιβάλλον μιας μεγάλης πόλης όπως η Αθήνα.

 

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Σάσα Βούλγαρη

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ: Περιοδικό Λύκοs

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Δημήτρης Κεχρής, υπεύθυνος φωτογραφίας περιοδικού Λύκοs

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ: Δημήτρης Κεχρής, Λευτέρης Κρυσάλης, Γρηγόρης Δάλλης, Γιώργος Χαρίσης, Δημήτρης Δρυστέλλας, Ηλέκτρα Σίμου, Μαρία Θεοδοσίου, Μαρία Καππάτου, Ηλίας Λιατσόπουλος, Χριστίνα Κωβαίου, Γιάννης Καρπούζης, Κωνσταντίνος Kein

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: Έλενα Μητσακάκη

 

Εγκαίνια: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, στις 11:30

Αίθουσα: Foyer Ισογείου

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

*********

 

 

Η Νέα Θεατρική Παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη

Νοέμβριος 2013 – Μάιος 2014

“ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” & Θεατρικό Παιχνίδι με την Κάρμεν Ρουγγέρη και την Ομάδα της

Από τον προσεχή Νοέμβριο και κάθε Κυριακή, στις 11:30 & 15:30 η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει την καινούργια της θεατρική παράσταση με τίτλο «ΠΕΡΣEΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Επίσης, κάθε Σάββατο, το θεατρικό εργαστήρι της Κάρμεν Ρουγγέρη και της Ομάδας της θα υποδέχεται τους μικρούς φίλους για δύο ειδών θεατρικά παιχνίδια: ένα θεατρικό παιχνίδι που θα καταλήγει κάθε μήνα σε μια παράσταση την οποία θα παρακολουθούν γονείς και συγγενείς των παιδιών και ένα άλλο όπου θα ετοιμάζονται εύκολες κατασκευές-δημιουργίες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την παράσταση των μικρών μαθητών.

 

“ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ”

κάθε Κυριακή, στις 11:30 & 15:30

“Ωραία που είναι λίγο-λίγο τα παιδιά να γνωρίζουν την μυθολογία μας μέσα από το θέατρο!”

 

…με αυτή την σκέψη και φέτος συνεχίζουμε το ταξίδι μας

στην ελληνική μυθολογία διαλέγοντας αυτή τη φορά τον Περσέα.

Ένα παραμύθι που ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή! Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας.

Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος, καλός, για το μικρό Περσέα.

Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα… Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.

Ένας όχι πολύ γνωστός μύθος, που σας δίνεται η ευκαιρία να τον γνωρίσετε μέσα από μια θεατρική παράσταση, φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό, για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους μας φίλους.

Φιλόξενο το Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα επιτρέπει σε ηθοποιούς και σκηνοθέτη να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή παράσταση. Προβολές και φωτισμοί θα μεταφέρουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στα διάφορα μέρη που θα ταξιδέψει ο ήρωας Περσέας. Τα κουστούμια και τα σκηνικά αντικείμενα είναι παραμυθένια. Η μουσική και τα τραγούδια, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Οι ηθοποιοί διαλεκτοί και έμπειροι, θα βοηθήσουν τα παιδιά, ώστε σε πολλά σημεία της παράστασης να πάρουν κι αυτά μέρος σε αυτή και να χαρούν τη γοητεία της θεατρικής πράξης.

Η παράσταση προσφέρεται και για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο: 215 550 8270

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική-Ενορχήστρωση-VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας

Στίχοι-Μουσικές Επιλογές: Αντρέας Κουλουμπής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαναστασάτου

Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου

 

Ηθοποιοί: Πέτρος Κιοσές,

Χριστίνα Κουλουμπή,

Νεφέλη Κουλούρη,

Σπύρος Περδίου,

Δέσποινα Πολυκανδρίτου,

Γιάννης Τσουρουνάκης,

Άγγελος Χατζάς

 

Αίθουσα: Θέατρο

Διάρκεια: 80΄

Τιμές Εισιτηρίων: 10€

Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία Πέμπτη & Παρασκευή στις 10:00

Κυριακές για κοινό και ομάδες στις 11:30 & 15:30

Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00 στο τηλέφωνο: 215 550 8270

******

 

 

Θεατρικό εργαστήρι από την Κάρμεν Ρουγγέρη και την ομάδα της   Κάθε Σάββατο, 11:00-13:00

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  με Θεατρική Παράσταση & Κατασκευές

 

Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει:

α) Θεατρικό παιχνίδι – που θα καταλήγει κάθε μήνα σε μια παράσταση από τα ίδια τα παιδιά, την οποία θα παρουσιάζουν στους γονείς και συγγενείς τους

&

β) Θεατρικό εργαστήρι – όπου θα ετοιμάζονται εύκολες κατασκευές, δημιουργίες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την παράσταση.

Δυο ηθοποιοί, ένας σκηνογράφος & ένας μουσικός θα αναλάβουν το θεατρικό αυτό τμήμα πάντα σε κείμενα και καθοδήγηση της κυρίας Ρουγγέρη.

Γιατί ένα παιδί είναι καλό να λάβει μέρος σε ένα θεατρικό παιχνίδι;

Όχι για να γίνει αύριο ένας ηθοποιός αλλά γιατί μέσα από το θέατρο θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση, θα γνωρίσει των εαυτό του, θα απελευθερωθεί, θα κοινωνικοποιηθεί, θα δουλέψει συλλογικά έχοντας στόχο να φτιάξει μια παράσταση, θα βάλει το μυαλό και το σώμα του να δουλέψει και να δημιουργήσει, ενώ συγχρόνως θα αποκτήσει γνώσεις.

Όλα αυτά θα τον βοηθήσουν να γίνει ένας καλύτερος μαθητής και κατ’ επέκταση ένας καλύτερος άνθρωπος και ακόμα είναι σίγουρο ότι αργότερα θα τον βοηθήσει σε ότι αποφασίσει να κάνει στην ζωή του.

Κάθε Σάββατο, 11:00-13:00, Θα γίνονται οι πρόβες και παράλληλα οι κατασκευές

Γενικές Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 34 18 579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Δηλώσεις Συμμετοχής: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00

στο τηλέφωνο: 215 550 8270

Εισιτήρια: 50€/μήνα/ ανά παιδί (προκαταβολή)

 

 

*******

 

Νοέμβριος 2013 – Μάιος 2014 Κάθε Κυριακή στις 12:00 & 17:00

«Σπείρα – Σπείρα με σπιρούνια» 2ος χρόνος επιτυχίας!!

Τέσσερα θρυλικά παραμύθια σε λυρικό λόγο της

Λίνας Νικολακοπούλου και μελοποίηση του Σταμάτη Κραουνάκη

 

«…έτσι όμορφα τους βρήκε το πρωί

με τραγούδια με χορούς και βαρελότα

Πόσο όμορφη είναι τώρα η ζωή

είπε ο γάτος στο φεγγάρι τ’ ασημί

δεν μας άξιζε η ζωή που είχαμε πρώτα…»

Ο «Παπουτσωμένος γάτος» συναντάει τον «Ψαρά και τη γυναικά του» και «Στρώνουν τραπεζάκι» με επίσημο χορηγό μια « Χρυσή χήνα» που κάνει όλη την πόλη να γελάει!!!

Αυτά είναι τα παραμύθια μας!

«Ο παπουτσωμένος γάτος», «Τραπεζάκι στρώσου» «Η χρυσή χήνα», των αδερφών Γκριμ και ο μύθος από τη λαϊκή μας παράδοση «Ο ψαράς και η γυναίκα του», διασκευασμένα λυρικά από τη Λίνα Νικολακοπούλου, μελοποιημένα από το Σταμάτη Κραουνάκη και παιγμένα από τη Σπείρα Σπείρα, ξεκινούν όλα μαζί να πουν τις ιστορίες τους.

Μία μουσική παράσταση με ρυθμό, κίνηση, χρώμα, τραγούδι, χαρά αλλά και μνήμες από το συλλογικό μας παρελθόν, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά ν’ ακούσουν, να μάθουν και να παίξουν και μέσα από τις μελωδίες και τον έμμετρο λόγο να εξοικειωθούν με το τραγούδι και το θέατρο.

Όλα συμβαίνουν φανερά πάνω στη σκηνή.

Οι ηθοποιοί τραγουδούν και χορεύουν αλλάζοντας με φαντασία και ευρηματικότητα ρόλους, κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα περνώντας από τον ένα μύθο στον άλλο, ζωντανεύοντας τους χαρακτήρες των παραμυθιών και τα παιδιά συμμετέχουν διαδραστικά στην εξέλιξη και στην πλοκή των παραμυθιών, έτσι ώστε να αναπτύσσεται η δημιουργική τους φαντασία.

Η ζωντανή μουσική, τα πολύχρωμα ρούχα, τα πρωτότυπα αντικείμενα, οι φωτισμοί, καθώς και οι εικόνες που προβάλλουν στοιχεία των μύθων στο video wall καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ολοκληρώνουν το αίσθημα μιας πρωτότυπης παιδικής παράστασης με στόχο να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ :

Αθηνά Αφαλίδου  – Χρήστος Γεροντίδης – Jerome Kaluta  – Θανάσης Καραθανάσης  – Κώστας Μπουγιώτης

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Λιμπρέτο: Λίνα Νικολακοπούλου

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Κραουνάκης – Μπάμπης Γούσιας

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Κοστούμια: Δανάη Κουρέτα

Μουσική διεύθυνση: Άρης Βλάχος

Κίνηση: Γιώργος Στιβανάκης

Δημιουργία βίντεο: Oρέστης Συμβουλίδης

Κεφαλή κατσίκας και γαϊδάρου, τραπεζάκι: Αλέξανδρος Λόγγος

Ήχος: Γιάννης Ρούσσος

Εκτέλεση φωτισμών: Δημήτρης Στίγκας

Φωτογραφίες: Κώστας Δ. Φραγκόπουλος

Διεύθυνση Παραγωγής: Ελένη Συροπούλου

Προβολή + επικοινωνία: Δέσποινα Κραουνάκη

 

Κάθε Κυριακή στις 12:00 & 17:00

Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης: 210 93 13 798 & 210 93 45 378

Αίθουσα: Αίθουσα 1, ισογείου

Τιμές εισιτηρίων:  12€ (μεγάλοι)

10€ (μικροί)

7€ σχολεία

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.