Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλέν

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δύο σκίτσα ενός άντρα με τον οποίο επιθυμούν να μιλήσουν για ένα θέμα «ζωτικής σημασίας» έδωσε στη δημοσιότητα η Βρετανική αστυνομία, που ερευνά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλέν ΜακΚαν.

Η αστυνομία δήλωσε πως «μπορεί να είναι, μπορεί και να μην είναι το κλειδί» αλλά ο συγκεκριμένος άντρας βρισκόταν στην Πράγια ντα Λουζ στο Αλγκράβε της Πορτογαλίας, στις 3 Μαΐου 2007 όταν εξαφανίστηκε η μικρή.

Τα σκίτσα βασίζονται σε στοιχεία δύο μαρτύρων που τον είδαν το βράδυ της εξαφάνισης.

Οι μάρτυρες δήλωσαν πως ο άντρας ήταν λευκός, 20-40 ετών και μεσαίου ύψους. Είχε κοντά καστανά μαλλιά και ήταν ξυρισμένος. Ο αξιωματικός της μητροπολιτικής Αστυνομίας που διερευνά την υπόθεση, Άντι Ρέντγουντ, δήλωσε: «Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είναι ή και να μην είναι το κλειδί για την επίλυση της υπόθεσης, γι’ αυτό και είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να τον εντοπίσουμε και να επικοινωνήσουμε μαζί του».

«Έχουμε μάρτυρες που τον τοποθετούν στην περιοχή του θέρετρου την ώρα της εξαφάνισης της μικρής Μαντλέν. Δεν πρόκειται για τον μοναδικό άντρα που προσπαθούμε να εντοπίσουμε, καθώς θα υπάρξουν κι άλλα σκίτσα που θα δοθούν στην δημοσιότητα με πρόσωπα που προσπαθούμε να εντοπίσουμε», συμπλήρωσε.

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλέν

Η Μαντλέν εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα που έκανε διακοπές στην Πράγια ντα Λουζ, όταν οι γονείς της είχαν βγει για δείπνο με φίλους σε κοντινό εστιατόριο.

Η πορτογαλική έρευνα για την υπόθεση μπήκε στο αρχείο το 2008, αλλά η Σκότλαντ Γιάρντ άνοιξε και πάλι το φάκελο τον Μάιο 2011.

Την Κυριακή, η Μητροπολιτική Αστυνομία, δήλωσε πως το χρονοδιάγραμμα και η «αποδεκτή εκδοχή των γεγονότων» άλλαξε σημαντικά, χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια λεπτομερής αναπαράσταση διάρκειας 25 λεπτών που θα καλύπτει τα γεγονότα πριν και μετά την εξαφάνιση της Μαντλέν, θα παρουσιαστεί από το BBC τη Δευτέρα.

Η αστυνομία ανέφερε πως έχει στην κατοχή της νέο υλικό, συμπεριλαμβανομένων και τηλεφωνικών αρχείων.

Πηγή: BBC

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.