Ανοίγει το «καμαρίνι» του Λυκούργου Καλλέργη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα, βραβεία, μετάλλια, κοστούμια, φωτογραφίες παραστάσεων, μεταφράσεις και βιβλία που αποκαλύπτουν την πολύπλευρη καλλιτεχνική και πολιτική δραστηριότητα του Λυκούργου Καλλέργη (1914-2011) περιλαμβάνονται στο «καμαρίνι» που στήνεται στο Αίθριο του θεάτρου Ελεύθερη Έκφραση και θα εγκαινιασθεί τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου.

Μέσα από αυτό το πλούσιο υλικό, με τις φωτογραφίες και τα δημοσιεύματα, ζωντανεύουν μνήμες από παραστάσεις της «Λαϊκής Σκηνής» της δεκαετίας του ’30, του «Θεάτρου Τέχνης», του «Εθνικού Θεάτρου» _καθώς και του κινηματογράφου. Φιλοξενούνται κοστούμια από ρόλους – σταθμούς της καριέρας του , όπως από τον «Βυθό» του Γκόρκι, το «Κοκτέιλ Πάρτυ» του Τ.Σ. Έλιοτ, από έργα του Τσέχωφ καθώς και από τραγωδίες που παίχτηκαν στην Επίδαυρο, το Ηρώδειο και σε άλλα αρχαία θέατρα.

Τα εγκαίνια θα γίνουν μαζί με την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του: Πρόκειται για το έργο «Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία της Μαίρης Ιγγλέση, με την Τζένη Κολλάρου – Καλλέργη, στο ρόλο της Ξανθίππης. Η παράσταση περιλαμβάνει κινηματογραφημένα πλάνα με τον ίδιο τον ηθοποιό στον ρόλο του Σωκράτη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.