Καψής: Οι πιο ικανοί υπάλληλοι στη ΝΕΡΙΤ με διαφανείς διαδικασίες

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn
«Σε καμία περίπτωση δεν εγγυώμεθα την επαναπρόσληψη των υπαλλήλων της ΕΡΤ ή της ΔΤ. Το μόνο που υποσχόμαστε είναι να πάρουμε τους πιο ικανούς υπαλλήλους για κάθε θέση, μέσω διαφανούς διαδικασίας» δήλωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης,Παντελής Καψής, στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. Σύμφωνα με τον κ. Καψή, η ΝΕΡΙΤ θα έχει 1.200 υπαλλήλους, αριθμό που ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Δημόσιας Τηλεόρασης, Θεόδωρος Φορτσάκης, τον κρίνει αβάσιμο, «βγαλμένο από τη φαντασία» όπως λέει, δεδομένου ότι «δεν είναι ακόμα γνωστές οι ανάγκες».

Σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα κάνει αναφορά στην επόμενη ημέρα της ΕΡΤ, με γενικό τίτλο: «ΝΕΡΙΤ, ένας νέος δημόσιος οπτικοακουστικός οργανισμός, αναδύεται από τις στάχτες της ΕΡΤ». 

Το ρεπορτάζ υπογράφει ο απεσταλμένος της γαλλικής εφημερίδας στην Αθήνα, ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται: «Μεγάλο μέρος των 2700 υπαλλήλων της ΕΡΤ κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι».

Ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης, αναγνωρίζει κατ’αρχάς ότι «το απότομο κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν σοβαρό λάθος, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μέθοδο». «Πιστεύω όμως» προσθέτει «ότι από αυτό το αρχικό λάθος θα μπορέσει να γεννηθεί ένα νέο ανεξάρτητο οπτικοακουστικό όργανο καλύτερης ποιότητας. Μόνον εφόσον πετύχουμε αυτόν τον στόχο θα μπορέσει να δικαιολογηθεί ο πόνος και η τραυματική εμπειρία του “σήμερα”».

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, η ΝΕΡΙΤ θα έχει δύο εθνικά κανάλια, ένα για τη Διασπορά και τρία ή τέσσερα ραδιόφωνα και όπως δηλώνει ο κ. Προκοπάκης «το πρώτο κανάλι θα ανοίξει τον Μάρτιο του 2014 με περίπου 300 υπαλλήλους. Σε βάθος χρόνου το μόνιμο προσωπικό θα είναι το πολύ 600 άτομα». 

Ο παρουσιαστής, Προκόπης Δούκας, αναγνωρίζει στη μη επαναπρόσληψη των παλιών της ΕΡΤ την ήττα των συνδικαλιστών, οι οποίοι έδωσαν «λάθος μάχη» αγωνιζόμενοι για να ξανανοίξει η ΕΡΤ.

Εκτός από τον πόλεμο των αριθμών, τίθεται επίσης ζήτημα ελέγχου του κράτους στον φορέα, που θα προκύψει.

Για τους παλιούς της ΕΡΤ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «φίμωσε την ΕΡΤ για να έχει τον έλεγχο του δημόσιου οπτικοακουστικού φορέα», γεγονός που αναγνωρίζει άμεσα και ο κ. Προκοπάκης.

«Δεν λέω ότι δεν το αναζητούσε αυτό η κυβέρνηση» λέει και προσθέτει: «Βάζοντας, όμως, εμένα σε αυτή τη θέση, είναι σαν να πυροβολούν τα πόδια τους, γιατί θα κάνω τα πάντα, ώστε να αφήσω, φεύγοντας, ένα όργανο που να έχει κόψει επιτέλους τον από δεκαετίες ομφάλιο λώρο μεταξύ της ΕΡΤ και των διαφόρων κυβερνήσεων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.