Σε ζωντανή μετάδοση το τελευταίο αντίο στον Νέλσον Μαντέλα

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Νοτίου Αφρικής, αλλά και 90 ηγέτες από όλο τον κόσμο λένε το τελευταίο «αντίο» στον Νέλσον Μαντέλα, τον άνθρωπο που αψήφισε το Απαρτχάιντ, αλλά είχε και τη δύναμη να συγχωρέσει. Η τελετή γίνεται υπό βροχή στο στάδιο FNB κοντά στο Σοβέτο, όπου κάποτε ζούσε ο ίδιος ο ιστορικός ηγέτης της χώρας.

Κρατώντας ομπρέλες, σημαίες της Ν.Αφρικής, χορεύοντας και τραγουδώντας τραγούδια των αγώνων κατά το απαρτχάιντ το πλήθος γέμισε από νωρίς το στάδιο.

Περί τους 100 ηγέτες, προσωπικότητες του πνεύματος και των τεχνών από όλον τον κόσμο και φυσικά το πλήθος των ανώνυμων θα ενωθούν για να τιμήσουν τη μνήμη του Μαντέλα.

Στο βήμα θα πάρουν θέση, ο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και ο Ραούλ Κάστρο, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, οι πρόεδροι της Κίνας και της Ινδίας.

Πριν από όλους όμως θα μιλήσει ο συγκρατούμενός του στο Νησί Ρόμπεν, Άντριου Μλαγκένι και μέλη της οικογένειάς του.

Μετά την τελετή η σορός του Νέλσον Μαντέλα θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις ημέρες στην έδρα της κυβέρνησης στην Πρετόρια.

Το Σάββατο θα μεταφερθεί στο μικρό χωριό Κούνου, στη γη των προγόνων Κόζα του Μαντέλα, όπου και θα ενταφιασθεί δίπλα στους γονείς και στα τρία από τα παιδιά του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.