ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2013

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε μια ζεστή και συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, παρουσία πλήθους κόσμου και  εκπροσώπων του πολιτισμού, της πολιτικής και της ευρύτερης κοινωνικής ζωής του τόπου, ο «Επίλογος» παρουσίασε  χθες, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, την 22η έκδοσή του «Επίλογος 2013» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»

τιμώντας παράλληλα δύο από τους σημαντικότερους ανθρώπους του πολιτισμού, που με το έργο τους σφράγισαν τη γενιά τους αλλά και την Τέχνη τους, τον κορυφαίο σκηνοθέτη του κινηματογράφου κ. Παντελή Βούλγαρη και τον σπουδαίο ηθοποιό κ. Γιώργο Μιχαλακόπουλο.Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση της φετινής έκδοσης «Επίλογος 2013» από τα μέλη της συντακτικής ομάδας του «Επίλογου», τον αρχισυντάκτη κ. Γιάννη Ν. Μπασκόζο, τον σύμβουλο έκδοση κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο, και τον διευθυντή έκδοση κ. Τάκη Βλαστό, οι οποίοι έκαναν μια εκτενή αναφορά στην ύλη του «Επίλογου 2013» που περιλαμβάνει τα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε.

 

altΣτο δεύτερο και κυρίως μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις κ.κ. Παντελή Βούλγαρη και Γιώργου Μιχαλακόπουλου. Τα βραβεία απονεμήθηκαν: στον κ. Βούλγαρη από την ηθοποιό κυρία Θέμις Μπαζάκα και στον κ. Μιχαλακόπουλο από τον δημοσιογράφο κύριο Ροδόλφο Μορώνη.

Οι τιμώμενοι ευχαρίστησαν συγκινημένοι τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα του Μεγάρου ο οποίος ανταπέδωσε τα αισθήματα του με θερμά χειροκροτήματα.

altΠροβλήθηκαν videos με χαρακτηριστικά αποσπάσματα για το έργο των τιμηθέντων και μίλησαν για την προσωπικότητα τους ο πρέσβης κος Θόδωρος Δασκαρόλης, για τον ποιητή του κινηματογράφου Παντελή Βούλγαρη και ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης, για τον αγαπημένο συνάδελφο και αδελφικό φίλο Γιώργο Μιχαλακόπουλο.

Όλοι μίλησαν με θέρμη και θαυμασμό για το έργο και την διαχρονική  αξία των τιμηθέντων.

Τη βραδιά παρουσίασε για άλλη μία χρονιά ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων  ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κος Γ. Ανδριανός, ο Σύμβουλος του ΥΠΠΑ κος Π. Πολυχρονόπουλος, η εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κα Μ. Κανελλοπούλου, ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κος Σπ. Χαλβατζής, ο κος Γ. Κυρίτσης από τη ΔΗΜ.ΑΡ. ο ανεξάρτητος βουλευτής κος Μίμης Ανδρουλάκης αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και καλλιτέχνες, όπως οι : Ιωάν. Καρυστιάνη, Γ. Σμαραγδής, Ερ. Μαλικένζου, Γ. Αρμένης, Θ. Προκοπίου, Δ. Τσούτσης, Ε. Σαουλίδου, Μιχ. Μητρούσης, Τρ.. Παπουτσης, Μ. Ποντίκας, Μ. Πλέσσας, Γρ. Καραντινάκης, Ρ. Διαλυνά, Β. Θεοδωρόπουλος, Μ. Ευστρατιάδης, Μ. Κομνηνού, Κ. Τριανταφυλλοπουλος, Ρ. Αξελλός, Κ. Τζούμας, Μ. Ραζή, Τ. Μπουλμέτης, Στ. Ληναίος, Π. Χούρσογλου και πολλοί άλλοι.

alt

 

alt

Η εκδήλωση έκλεισε με κοκτέιλ στο ζεστό χώρο του φουαγιέ της αίθουσας «Δημήτρης Μητρόπουλος» του ΜΜΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.