Ενας μήνας με μουσικές εκδηλώσεις στον «Παρνασσό»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επτά συναυλίες, επτά διαφορετικές μουσικές στιγμές θα φιλοξενήσει ο «Παρνασσός», στο διατηρητέο κτίριο του 1890 στην πλατεία Καρύτση. «Χειμώνας στον Παρνασσό» βαφτίστηκε ο μήνας που ξεκινά στις 23 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 26 Φεβρουαρίου και με οικοδεσπότη τη Minos Emi, ετοιμάζεται να υποδεχτεί καλλιτέχνες, φωνές, ήχους…  

Με στόχο να ξαναζωντανέψει η αίθουσα με την εξαιρετική ακουστική, αλλά και να συναντήσει η νέα γενιά την παλιότερη, το πρόγραμμα καλύπτει μια ευρεία γκάμα. Ολες οι μουσικές εκδηλώσεις αρχίζουν τις 20.30.

Τις συναυλίες θα ανοίξει ο Κωνσταντίνος Β με το «Κοντσέρτο» του, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014. Μόνο με την ακουστική κιθάρα και τη φωνή του θα παρουσιάσει την μουσική του με ένα πιο γυμνό τρόπο: Τραγούδια και συνθέσεις από την 20χρονη πορεία του, από το παρελθόν και το μέλλον, ένα ακουστικό σύνολο μαζί με τον Χρήστο Αλεξάκη στο πιάνο και τον Φώτη Καραογλάνη στην κιθάρα. Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, ο Μίλτος Λογιάδης και ο Χρήστος Ζερμπίνος παρουσιάζουν τις «Νυχτερινές Εξομολογήσεις». Δύο σολίστες, ο πρώτος στο πιάνο και ο δεύτερος στο ακορντεόν διασκευάζουν παραδοσιακά τραγούδια (στο Α’ μέρος) ενώ στη συνέχεια καταπιάνονται με τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

 

Ακολουθούν η Μαραγαρίτα Ζορμπάλα με τα «Παιχνίδια του χρόνου», το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μια αυτοβιογραφική διαδρομή στο μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ισπανία και την Κύπρο. Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου σειρά έχει η Ευριδίκη με το «Η Edith, ο Εlvis και ό,τι αγαπώ – Το μπλε ταξίδι» με μια θεατρική προσέγγιση στις γειτονιές του κόσμου παρέα με τα τραγούδια που μεγάλωσε, αγάπησε και θυμάται.

 

Με τη Μαρία Φαραντούρη συνεχίζεται ο «Χειμώνας στον Παρνασσό», στις 18 Φεβρουαρίου, και τη συναυλία της «Πιάνο – Φωνή». Με τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο (στο Α΄μέρος) θα τραγουδήσει ποίηση. Στο Β΄μέρος, παρέα με το μουσικό σχήμα Carousel, θα ερμηνεύσουν τραγούδια από της Βόρειας Μεσογείου.

 

Η Νένα Βενετσάνου παίρνει τη σκυτάλη στις 24 Φεβρουαρίου: «les Εxotiques» είναι ο τίτλος της μουσικής της παράστασης και η αυλαία κλείνει με τα «Κορίτσια με σμόκιν» με τις Idrakayne – Liahide – Μαρίκα Παπάζογλου, στις 26 Φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.