Βουλή: Κόντρα για τους μετανάστες – Λαφαζάνης: Δεν θα γλιτώσετε που κόβετε την ψήφο τους

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή, με την αντιπολίτευση να επικρίνει τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών καθώς και την τροπολογία που αφαιρεί από τους μετανάστες και τους ομογενείς το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλή ο Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών ρυθμίσεων, ενώ αναφερόμενος στην τροπολογία για την ψήφο των μεταναστών επικαλέστηκε την απόφαση του ΣτΕ που την έκρινε αντισυνταγματική.

«Πιστεύετε ότι θα μαζεύετε ψήφους με το να κόβετε την ψήφο των νόμιμων μεταναστών, αλλάζοντας την Κυριακή των ευρωεκλογών και ότι θα γλιτώσετε. Δεν θα γλιτώσετε όμως» παρατήρησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ αναφερόμενος στην αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των ευρωβουλευτών με σταυροδοσία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για « απόπειρα νόθευσης των εκλογών» και πρόσθεσε «αυτά δεν έχουν ξαναγίνει στην μεταπολίτευση. Αγγίζουν τα όρια της εκλογικής νοθείας.

 

«Ξαφνικά μαζεύονται ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και στο παρά πέντε αλλάζουν το σύστημα των εκλογών. Έλεος. Αυτά δείχνουν πανικό και αδιέξοδο» είπε¨, και εκτίμησε ότι οι κινήσεις αυτές οφείλονται στο ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι θα έχουν κατάρρευση στις ευρωεκλογές.

 

Για τερτίπια και κολπάκια εκ μέρους της κυβέρνησης μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος θεωρώντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την αποχή και γι’ αυτό το λόγο θεσπίζει τις ευρωεκλογές στη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Οπισθοδρόμηση χαρακτήρισε την μη ψήφο των μεταναστών ο Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών έκανε λόγο για «μνημείο» για όποιους διερευνήσουν το θέμα.

 

Υπέρ της διεξαγωγής των ευρωεκλογών την πρώτη Κυριακή τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ενώ δήλωσε ότι το κόμμα τους είναι υπέρ της λίστας και όχι του σταυρού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.