Ουκρανία: Εθνικιστές άνοιξαν πυρ εναντίον φιλορώσων, δυο νεκροί (video)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δύο άνθρωποι, ένας φιλορώσος ακτιβιστής και ένας διερχόμενος, σκοτώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ριζοσπαστών εθνικιστών και φιλορώσων ακτιβιστών, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι φιλορώσοι επιχείρησαν να μπουν σε ένα κτίριο όπου βρισκόταν μια ομάδα ανδρών για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι το βράδυ της Παρασκευής πυροβολούσαν εναντίον διαδηλωτών, πρόσθεσε η πηγή αυτή. Οι άνδρες που βρίσκονταν εντός του κτιρίου άνοιξαν πυρ, αλλά η πηγή δεν διευκρίνισε εάν οι φιλορώσοι απάντησαν στα πυρά.

Στο βίντεο διακρίνονται τα θύματα να μεταφέρονται με φορείο από το σημείο της συμπλοκής:

Στο μεταξύ, χωρίς συμφωνία για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία ολοκληρώθηκε πριν την Παρασκευή η πολύωρη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας στο Λονδίνο, στην τελευταία ίσως επαφή τέτοιας βαρύτητας πριν το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα της Κυριακής στην Κριμαία.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι σημείωσε πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν προτίθεται να λάβει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την Κριμαία πριν το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου.

{youtube}LJBMYCu505w{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.