«Ανθρώπινη αλυσίδα» κατά του ρατσισμού στην Ακρόπολη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκδήλωση με τη συμμετοχή 2.500 παιδιών, τα οποία σχημάτισαν μια «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από την Ακρόπολη, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 21 Μαρτίου, η γενική γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού.

Με σύνθημα «Αγκαλιάζουμε  την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα» παιδιά όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ τραγούδησαν και σκόρπισαν στον αττικό ουρανό περισσότερα από 2000 πολύχρωμα μπαλόνια στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής και δημιουργικής χωρίς διακρίσεις συνύπαρξης των ανθρώπων.

Στη συνέχεια στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Αντώνης Ρέμος, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Κανά, Μελίνα Ασλανίδου, Σόνια Θεοδωρίδου καθώς και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. Παράλληλα έλαβαν χώρα και δρώμενα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Παλλάδιο» υπό την επιμέλεια του Θεάτρου «Δόρα Στράτου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Το «παρών» έδωσαν επίσης οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.