«Ανταποκρίνεται στη θεραπεία» ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο νοσοκομείο του Μεξικού με πνευμονική και ουρολογική λοίμωξη εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο βραβευμένος με Νόμπελ, Κολομβιανός συγγραφέας, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, αφού ο συγγραφέας ανταποκρίνεται στην θεραπεία, λένε οι γιατροί.

Ο 87χρονος Μάρκες που εδώ και εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια ζει στο Μεξικό και έχει περιορίσει δραστικά τις δημόσιες εμφανίσεις του, εισήχθη στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Μέξικο Σίτι, το βράδυ της Δευτέρας με λοίμωξη και συμπτώματα αφυδάτωσης.

Ο γιος του Gonzalo δήλωσε ότι ο πατέρας του δεν μπήκε στην εντατική, αλλά παραμένει σε «κανονικό δωμάτιο» και όπως σημείωσε, πιστεύει ότι θα βγει από το νοσοκομείο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

«Ο ασθενής ανταποκρίθηκε στην θεραπεία. Μόλις τελειώσει με την λήψη των αντιβιοτικών θα αξιολογήσουμε αν μπορεί να πάρει εξιτήριο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Μεξικού.

Πριν από δύο χρόνια, ο αδερφός του Μάρκες, δήλωσε δημοσίως ότι ο βραβευμένος με Νόμπελ το 1982 συγγραφέας πάσχει από άνοια και έχει σταματήσει τη συγγραφή.

«Είναι καλά σωματικώς, αλλά πάσχει από άνοια εδώ και πολύ καιρό. Μερικές φορές κλαίω γιατί νιώθω ότι τον χάνω» είχε παραδεχθεί τότε ο αδερφός του, Jaime.

Ο Μάρκες, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ισπανόφωνους συγγραφείς όλων των εποχών. Το εμβληματικό μυθιστόρημά του «100 χρόνια μοναξιά» έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Άλλα διάσημα έργα του είναι το «Έρωτας στα χρόνια της Χολέρας» που έχει μεταφερθεί και στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Χαβιέ Μπαρδέμ, αλλά και το «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος Θανάτου».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.