Πιπιλή: «Να βγάλουν τον σκασμό ο Μπαλτάκος και ο Παπανδρέου!»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με σκληρά λόγια τόσο για τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, όσο όμως και για τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, μίλησε η βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, η οποία σε συνέντευξή της το πρωί της Παρασκευής στον ΒΗΜΑ FM 99,5 είπε χαρακτηριστικά ότι και οι δύο πρέπει «να βγάλουν τον σκασμό» και να πάψουν να μιλάνε. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη για την υπόθεση Μπαλτάκου, η βουλευτής της ΝΔ, επεσήμανε ότι όσο μιλάει ο πρώην πλέον γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου « μας θίγει ακόμη περισσότερο και τα κάνει ακόμη χειρότερα». Και με το γνωστό της χειμαρρώδες ύφος είπε:

«Ποια ήταν η καλύτερη ατάκα από τις ατελείωτες και χρονοβόρες πολυλογίες για την υπόθεση; Αυτή που άκουσα χθες στο Mega από τον Γιάννη Πρετεντέρη. Και επειδή του άρεσε και του ίδιου, το είπε δυο-τρεις φορές: «Επιτέλους, ο κ. Μπαλτάκος να βγάλει το σκασμό»! Διότι το επίπεδο της συζήτησης, και μετά τη συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου, νομίζω ότι άξιζε μιας τέτοιας απάντησης. Να μην ξαναμιλήσει ο Μπαλτάκος, διότι όσο μιλάει, μας θίγει ακόμη περισσότερο και τα κάνει ακόμη χειρότερα. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η ιστορία αυτή πρέπει να τελειώσει εδώ όχι γιατί είμαι από αυτούς που καλύπτουν τον Τάκη Μπαλτάκο, αλλά γιατί δίνουμε βήμα στους Κασιδιάρηδες, στους ναζιστές, φασίστες και γκεμπελιστές. Τους δίνουμε βήμα για να ξαναβγούν στο προσκήνιο, ενώ το προσκήνιο είναι άλλο: ότι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση».

Η Φωτεινή Πιπιλή κατηγόρησε τον Τάκη Μπαλτάκο για «ηλιθιότητα» και είπε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης «του πήρε τα σώβρακα».

«Ηλιθιότητα είναι όταν πιστεύεις ότι κάνεις κάτι, αναγορεύοντας τον εαυτό σου σε υπέρμαχο του έθνους και όλων των αξιών, συνομιλείς με τον κάθε Κασιδιάρη μέσα σε ένα γραφείο και ξεχνάς ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σταμάτησε τις εκπομπές του από τότε που βγήκε ο νόμος κατά των παράνομων μαγνητοσκοπήσεων. Δηλαδή, τηλεόραση δεν έβλεπε ο Μπαλτάκος; Δεν έβλεπε Τριανταφυλλόπουλο; Χειρότερο του ότι μίλαγαν σε τέτοιο επίπεδο – διότι βουλευτής, εδώ που τα λέμε, είναι ακόμα ο Κασιδιάρης, έστω και αν είναι υπόδικος, οπότε μιλάνε – είναι το στυλάκι και η ιδεοληψία Μπαλτάκου ότι θα πήγαινε να σώσει τη χώρα. Με ρώτησε εμένα ο Μπαλτάκος ή τους άλλους βουλευτές της ΝΔ αν θέλουμε να σώσει τη χώρα με την προσέγγιση με τον Κασιδιάρη; Ο Κασιδιάρης τον ψάρευε για πληροφορίες, αυτή είναι η ηλιθιότητα. Του πήρε τα σώβρακα!».

 

«Σαν το παιδάκι που του πήραν τη σοκολάτα οι κακοί Εβραίοι ο Παπανδρέου»

 

Από τα πυρά όμως της Πιπιλή δεν ξέφυγε ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε μια πρώτη αντίδραση μετά τις αποκαλύψεις για τη δραστηριότητα του Τάκη Μπαλτάκου και τις συνομιλίες του με τη Χρυσή Αυγή, είχε θέσει εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα κυβερνητικής συνεργασίας.

 

«Αυτό που είπε ο Πρετεντέρης για τον Μπαλτάκο, “να βγάλει το σκασμό”, ισχύει και για τον Γιώργο Παπανδρέου. Απολύτως: Να βγάλει το σκασμό και αυτός!» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και συνέχισε κάνοντας λόγο για «πριγκηπόπουλο» και «αλαζονική συμπεριφορά»:

 

«Δεν μπορεί να μιλάει, ως πρώην Πρωθυπουργός έτσι, διότι με προκαλεί. Με πειράζει γενικώς η συμπεριφορά του, διότι μου θυμίζει το παιδάκι το κακομαθημένο που του πήραν τη σοκολάτα οι κακοί Εβραίοι, οι κακοί τραπεζίτες, η κακή Πιπιλή, ο κακός Σαμαράς, οι κακοί δημοσιογράφοι…

 

» Το ότι τα έκανε μπάχαλο δεν τον απασχολεί καθόλου και δεν μπορεί ο Παπανδρέου με τόσες εκκρεμότητες – αυτές που εννοώ εγώ, πολιτικές και βαθύτατες, και όχι αυτές που εννοεί ο Βενιζέλος, πολιτικές και βαθύτατες για τον τρόπο με τον οποίο μάς οδήγησε σ’ αυτό που πληρώνουμε και κληρονομήσαμε εμείς, διότι δεν ήμουν βουλευτής από τα γεννοφάσκια μου ούτε πριγκηπόπουλο… Και είναι αλαζονική η συμπεριφορά του, διότι υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τρώνε ξύλο».

 

Η Φωτεινή Πιπιλή υπαινίχθηκε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου περιμένει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου για να εκμεταλλευτεί ένα ενδεχόμενο χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και να αναλάβει εκ νέου πολιτική δράση:

 

«Ή θα βγει ευθέως και θα αντιμετωπίσει πολιτικά, από το βήμα της Βουλής, και όχι μέσω Bloomberg, την πραγματικότητα. Ή θα πρέπει να σεβαστεί τους συναδέλφους μας στο ΠΑΣΟΚ που τρώνε πάρα πολύ ξύλο, προσπαθώντας να κρατήσουν την κυβέρνηση για να βγει η χώρα στις αγορές σε 10 μέρες και να ορθοποδήσουμε σιγά-σιγά, που το καταφέρνουμε. Εκείνους πρέπει να σεβαστεί, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τους δικούς του, τους φιλοπαπανδρεϊκούς, που προσπαθούν με τεράστιο κόστος. Κι εκεί λέω ότι πρέπει να βγάλει το σκασμό… Ποια είναι η στρατηγική του; Σαν την πιτσούλα να περιμένει το βράδυ της 25ης Μαΐου να δει τι θα γίνει για να δημιουργήσει νέο κόμμα ή για να κάνει ζημιά στον Βενιζέλο; Είμαστε σοβαροί, καλέ; Η Ελλάδα έχει ακόμη ανάγκη το σύνολο του πολιτικού κόσμου, εξαιρουμένης της Χρυσής Αυγής, και από τη μία έχει τον έξαλλο ΣΥΡΙΖΑ – και είναι κάποιοι σοβαροί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους κάνουν έξαλλους οι άλλοι – και από την άλλη τους ψεκασμένους ΑΝΕΛ. Τους εγκληματίες ναζί, δολοφόνους και φασίστες χρυσαυγίτες και μέσα στη γενικότερη σύγχυση έχουμε τον Παπανδρέου να μας κουνάει γενικά το δάχτυλο. Ε, όχι!» κατέληξε η Φωτεινή Πιπιλή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.