Κατάθεση Μπαλτάκου για το επίμαχο βίντεο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ως μάρτυρας αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο πρώην γενικός γραμματέας Τάκης Μπαλτάκος στην εισαγγελέα Πόπη Νταγιάντα, η οποία διενεργεί έρευνα για την υπόθεση του επίμαχου βίντεο της συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργεί η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της αθέμιτης μαγνητοσκόπησης, το οποίο τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, η κ. Νταγιάντα ενδέχεται να εξετάσει ως μάρτυρες και άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως τους Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο, οι οποίοι σε τηλεοπτική εκπομπή προανήγγειλαν τη δημοσιοποίηση νέων βίντεο στα οποία ισχυρίζονται ότι μιλούν και με βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η εισαγγελέας έχει ζητήσει με έγγραφό της από τη Βουλή να διαβιβαστούν τα πρακτικά της συνεδρίασης της ολομέλειας και το βίντεο, το οποίο κατάθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Η εισαγγελέας, που διενεργεί την έρευνα, θα πρέπει να ζητήσει την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να τον καλέσει να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.