Γ. Παπανδρέου: Το ΠαΣοΚ δεν δικαιούται να είναι παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Μαριλένας Κοππά είπε ότι «έχει λάβει πολλές αντισυμβατικές αποφάσεις στη ζωή του αλλά δεν περίμενε η παρουσίαση ενός βιβλίου να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση και θα προκαλέσει τόση ανησυχία και τόση προσμονή σε κάποιους κύκλους. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, περιορίζει την ελευθερία σκέψης για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί. Δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής».

Η παρουσία του κ. Παπανδρέου στο ίδιο πάνελ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη έχει προκαλέσει εσωκομματικούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ, αφού πολλά στελέχη του κόμματος κατηγορούν τον πρώην πρωθυπουργό πως με την παρουσία του υπονομεύει το κόμμα και το νέο εγχείρημα στην κεντροαριστερά, την Ελιά.

 

Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του τόνισε επίσης ότι «το ΠαΣοΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης».

 

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι πολλές μεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνησή του διακόπηκαν από τις επόμενες κυβερνήσεις. Ο Γ.Παπανδρέου διακόπηκε πολλές φορές από οπαδούς του που βρίσκονταν στην αίθουσα και είχαν δημιουργήσει προεκλογικό κλίμα.

 

Λαμβάνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αποκάλεσε τον Γ.Παπανδρέου «φίλο», ενώ νωρίτερα και ο πρώην πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για «φίλο Φώτη Κουβέλη».

 

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ συνέβαλε στη σταθεροποίηση της χώρας με τη δράση της, ενώ σε ό,τι αφορά τα μετεκλογικά σενάρια σημείωσε: «Η κεντροαριστερά είτε θα έχει θετικό πρόσημο, είτε δε θα υπάρχει καθόλου».

 

«Δε νιώθω γεφυροποιός, δε νιώθω την ανάγκη να δώσω εξηγήσεις σε κανέναν, κάλεσα στο βιβλίο μου τρεις ανθρώπους με τους οποίους με συνδέουν στενοί δεσμοί» δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.