Φαβορί Σγουρός, Καμίνης, Μπουτάρης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ορατό προβάδισμα από τους βασικούς αντιπάλους τους -τόσο στον πρώτο όσο και στον ενδεχόμενο δεύτερο γύρο των εκλογών- συνεχίζουν να διατηρούν ο Γιάννης Σγουρός στην περιφέρεια Αττικής, ο Γιώργος Καμίνης στον Δήμο Αθηναίων και ο Γιάννης Μπουτάρης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, η οποία παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γ. Πρετεντέρη στο Mega.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, στην πρόθεση ψήφου για την περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Σγουρός προηγείται με ποσοστό 23,1%, και ακολουθούν η Ρένα Δούρου (17,8%), ο Γιώργος Κουμουτσάκος (10,1%), ο Θανάσης Παφίλης (9,5%), ο Παύλος Χαϊκάλης (8,2%), ο Ηλίας Παναγιώταρος (5,1%), ο Πέτρος Μαντούβαλος (3%), ο Θάνος Τζήμερος (2,7%), η Μαρία Γιαννακάκη (1,8%), η Δέσποινα Κουτσούμπα (1,3%), ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 14,8%.

Από τη σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον Μάρτιο, προκύπτει ότι οι τέσσερις πρώτοι υποψήφιοι ανεβάζουν τα ποσοστά τους: ο Γιάννης Σγουρός κερδίζει 0,6%, η Ρένα Δούρου 1,3%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος 2,1% και ο Θανάσης Παφίλης 1,3%.

Μείωση κατά 0,8% εμφανίζουν τα ποσοστά του Παύλου Χαϊκάλη, ενώ οριακή είναι η αύξηση για τον Ηλία Παναγιώταρο (από 5% στο 5,1%).

Στην πρόθεση ψήφου σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο, ο Γιάννης Σγουρός προηγείται με ποσοστό 43,6 έναντι της Ρένας Δούρου (34,4), επιβεβαιώνοντας τη σχετική προηγούμενη μέτρηση της GPO τον Μάρτιο.

Για τον Δήμο Αθηναίων, στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 20,8% ο Γιώργος Καμίνης, ενώ ακολουθούν ο υποψήφιος της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος (15%) και, με μικρή διαφορά, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης (14,1%). Ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έρχεται τέταρτος (12,5%), ο Νικήτας Κακλαμάνης πέμπτος (10,4%) και ακολουθούν ο υποψήφιος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός (8,3%), ο Βασίλης Καπερνάρος των ΑΝΕΛ (3,2%) και ο Πέτρος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 1,2%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 10,5% των ερωτηθέντων. Από τη σύγκριση με τη μέτρηση του Μαρτίου προκύπτει ότι ο Γιώργος Καμίνης μειώνει το ποσοστό του κατά 1,6% και ο Νικήτας Κακλαμάνης κατά 1,4%, ενώ ανοδική τάση εμφανίζουν οι υποψηφιότητες Σπηλιωτόπουλου, Σακελλαρίδη, Κασιδιάρη και Σοφιανού.

Στην πρόθεση ψήφου για τον ενδεχόμενο δεύτερο γύρο, ο Γιώργος Καμίνης κερδίζει τους αντιπάλους του, καθώς συγκεντρώνει 40,6% έναντι 32,5% του Αρη Σπηλιωτόπουλου και 38,1% έναντι 32,7% του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, το γκάλοπ της GPO επιβεβαιώνει το μεγάλο προβάδισμα του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος προηγείται με 37%, ενώ ακολουθούν ο Σταύρος Καλαφάτης (ΝΔ) με 21,2%, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ) με 8,9% και ο Γιάννης Δελλής (ΚΚΕ) με 4%. Τόσο ο Γιάννης Μπουτάρης όσο και ο Σταύρος Καλαφάτης έχουν ανεβάσει τα ποσοστά τους σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της GPO, κατά 0,7% και 4,3% αντίστοιχα, ωστόσο στην πρόθεση ψήφου για τον ενδεχόμενο γύρο ο νυν δήμαρχος επικρατεί με ποσοστό 45,1% έναντι 31,7% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.