Χέλμουτ Σμιτ: Θα γίνει Γ’ Παγκόσμιος για την Ουκρανία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος προειδοποίησε ο 95χρονος πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, τονίζοντας ότι η αφορμή θα είναι η ουκρανική κρίση.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, οι απόψεις του οποίου πάντα αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη βαρύτητα, μίλησε στην εφημερίδα Bild και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες πως φέρουν ευθύνη για την επιδείνωση της κρίσης την Ουκρανία.

«Ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση όπως τον Αύγουστο του 1914, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα», δήλωσε ο 95χρονος σοσιαλδημοκράτης, γεννημένος λίγο μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και «μπαρουτοκαπνισμένος», καθότι πολέμησε με τον γερμανικό στρατό τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η κατάσταση μου φαίνεται όλο και πιο συγκρίσιμη. Η Ευρώπη, οι Αμερικανοί και επίσης οι Ρώσοι συμπεριφέρονται όπως περιγράφει ο συγγραφέας Κρίστοφερ Κλαρκ στο βιβλίο του ‘Οι υπνοβάτες’», πρόσθεσε.

 

Ο Χέλμουτ Σμιτ καταφέρεται εναντίον των υπαλλήλων και των γραφειοκρατών των Βρυξελλών αναφέροντας ότι «καταλαβάινουν υπερβολικά λίγο την εξωτερική πολιτική, ενώ οι περισσότεροι από τους επιτρόπους μόλις που την κατανοούν».

 

«Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η απόπειρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενσωματώσει την Ουκρανία. Και μετά και τη Γεωργία. Υπενθυμίζεται πως η Γεωργία βρίσκεται εκτός της Ευρώπης. Πρόκειται για μεγαλομανία. Δεν έχουμε καμιά δουλειά εκεί» προσθέτει ο Χέλμουτ Σμιτ.

 

Παράλληλα, ο 95χρονος Σμιτ καλεί σε «πραξικόπημα» κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα έδινε περισσότερα προνόμια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

«Αυτό θα επιτευχθεί μόνον αν το κοινοβούλιο εξεγερθεί» τονίζει με νόημα ο εμβληματικός πολιτικός.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.