Συναγερμός στην Ευρώπη – φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές ασφαλείας όλων των χωρών της ΕΕ, μετά το κατεπείγον σήμα της Europol για πιθανό σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης τζιχαντιστών με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε ευρωπαϊκή χώρα μέχρι το Σάββατο.

Πιθανές χώρες για εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών φέρεται να είναι η Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.

Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά της την τελευταία δεκαετία και πλέον, εκτιμά ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας, Ρομπ Γουάινραιτ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι έως και 5.000 Ευρωπαίοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και πολεμούν στη Συρία, θέτοντας σε κίνδυνο τις πατρίδες τους.

Ο επικεφαλής της Europol επανέλαβε τις προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών και ορισμένων πολιτικών ηγετών ότι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν “κενά” από επιχειρησιακή άποψη, κάτι που πιθανόν εκθέτει τις χώρες αυτές σε κίνδυνο.

Πρόκειται “ασφαλώς για την πιο σοβαρή απειλή που έχει αντιμετωπίσει η Ευρώπη  μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001”, είπε ο Γουάινραϊτ μιλώντας ενώπιον μιας επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής μετά τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ένοπλοι ισλαμιστές στο Παρίσι, στις οποίες σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι αρχές ασφαλείας της Αυστραλίας εφαρμόζουν μια μεθοδευμένη στρατηγική προκειμένου να εμποδίσουν μουσουλμάνους εξτρεμιστές του Σίδνεϊ να προβούν σε τρομοκρατική επίθεση εντός της Αυστραλίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.