Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνων…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων την Ελλάδας, Athens Video Art Festival, συνεχίζοντας τη δεκαετή πορεία του συστήνει στο κοινό το νέο project #AddNoise, ένα χώρο συνάντησης καλλιτεχνών και κοινού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ίχνη Εμπορίου ΙΙ», Δημιουργικές Ανταλλακτικές Κυψέλες στη Στοά Εμπόρων.

Μέσα από ένα πρόγραμμα ομιλιών, εργαστηρίων και προβολών, το #AddNoise θέτει ερωτήματα σχετικά με τη διαμόρφωση του δημόσιου χώρου μέσα από το πρίσμα των τεχνολογικών εξελίξεων. Οι δράσεις αυτές θα αποτελούν το ερέθισμα για μια διαρκή συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας στοχεύοντας στη διερεύνηση θεμάτων σε σχέση με το δημόσιο χώρο καθώς και στην εξοικείωση με καλλιτεχνικές πρακτικές που αξιοποιούν ψηφιακά μέσα.

Παράλληλα με τις δράσεις, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται το χώρο καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 14:00 έως τις 18:00 και κάθε Σάββατο από τις 12:00 μέχρι τις 16:00, όπου μπορεί να περιηγηθεί σε μία ανοιχτή βιβλιοθήκη για τις ψηφιακές τέχνες, τα νέα μέσα, την τεχνολογία και την αρχιτεκτονική με βιβλία από ελληνικούς εκδοτικούς οίκους: Αλεξάνδρεια, Ίων, Καστανιώτης, Πατάκης, Παπαζήσης, Φωτοχώρος και τους καταλόγους του Athens Video Art Festival.

Ιανουάριος 2015

Προβολή
Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου στις 20.30 σας προσκαλούμε στην προβολή του ντοκυμαντέρ “The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz” (2014) του Brian Knappenberger για τη ζωή και το έργο του προγραμματιστή και ακτιβιστή Aaron Swartz, ένας από τους σημαντικότερους οραματιστές του διαδικτύου και των ανοιχτών δεδομένων.

Εργαστήριο
Το Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, πραγματοποιείται το πρώτο εργαστήριο του AddNoise με τίτλο Circuit Bending. Με εισηγητή τον ηχητικό καλλιτέχνη Τάσο Στάμου, οι συμμετέχοντες θα μεταποιήσουν ηλεκτρονικά ηχητικά παιχνίδια σε πειραματικά μουσικά όργανα στοχεύοντας στη δημιουργία μιας ηχητικής εγκατάστασης στο κέντρο της πόλης.
Το εργαστήριο είναι δωρεάν. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στο info@athensvideoartfestival.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015
Προβολή ντοκυμαντέρ στις 20.30

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.