«Ο μυστικός κήπος» στο Θέατρο Αμιράλ παίχτηκε ειδικά για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και των Χωριών SOS

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης έγινε χθες η θεατρική παράσταση «Ο μυστικός κήπος» με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Τόλη στο θέατρο Αμιράλ, για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, των Παιδικών Χωριών SOS και του Λυκείου Ελληνίδων. Οι επίσημοι καλεσμένοι παρακολούθησαν το σπουδαίο μιούζικαλ, τραγουδώντας μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχοντας σαν παιδιά, ενώ το θέατρο είχε πλημμυρίσει από μυρωδιές λεβάντας, κανέλλας και λουλουδιών από τα σακουλάκια που δώρισε η Μαριάννα Τόλη στους μικρούς καλεσμένους της, ενθύμιο του μαγικού «Μυστικού Κήπου». Έτσι, μικροί και μεγάλοι μοιράστηκαν την ατμόσφαιρα αγάπης και τα σημαντικά μηνύματα που πραγματεύεται το έργο.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν (αλφαβητικά): Βανέσσα Αδάμ, Άντζυ Ανδριτσοπούλου,  Κώστας Αρζόγλου, Νικολέτα Βλαβιανού, Δήμητρα Δουμένη, Νόνη Δούνια, Γιώργος Θεοδοσιάδης, Χρύσα Κακιώρη, Ντίνος Καρύδης, Νίκος Κεραμίδας, Ηρώ Κόβα, Κατερίνα Λάσπα, Κατερίνα Μαραγκού, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Μαρία Νικόλτσιου, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, Χρύσα Παχούμη, Ιωάννα Σουλιώτη, Μαίρη Συνατσάκη, Έλενα Τσαβαλιά, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Γιώργος Χατζηνάσιος, πολλοί δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων.

Η φροντίδα των καλεσμένων έγινε με την ευγενική χορηγία του bar – restaurant ΜΟΜΑ (Αδριανού 29, Μοναστηράκι).

Το κλασικό παραμύθι που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν επαναλαμβάνεται και μεταμορφώνεται σε μοντέρνο μιούζικαλ από την Μαριάννα Τόλη στη σκηνή του θεάτρου Αμιράλ. Το έργο  παρουσιάζει μια ευαίσθητη εικόνα του κόσμου μας μέσα από τα ώριμα και καθαρά μάτια των παιδιών.

Η συγγραφέας Φ.Χ. Μπαρνέτ είπε: «Οι σκέψεις μας είναι δυνατές σαν ηλεκτρικές μπαταρίες. Μπορούν να διαχέουν το καλό σαν τον ήλιο ή να σκορπίσουν το κακό σαν δηλητήριο».

Η ελεύθερη διασκευή της Μαριάννα Τόλη τονίζει πως η θετική δύναμη της σκέψης έχει θεραπευτικές ιδιότητες όταν εκφράζεται μέσω της αγάπης και της φροντίδας προς τη Γη που μας φιλοξενεί.

Στην παράσταση, εκτός από την Μαριάννα Τόλη που τη σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, συμμετέχουν εννέα ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές και ακροβάτες, που παίζουν ζωντανά την υπέροχη μουσική του έργου. Θα ακουστούν γνωστά τραγούδια του Πασχάλη, του Ρόμπερτ Γουίλλιαμς, της Μαριάννας Τόλη και επιτυχίες που έχουν αγαπηθεί πολύ.

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Το κλασικό παραμύθι του «Μυστικού Κήπου» είναι ένα έργο γεμάτο συμβολισμούς, με έμφαση στην αγάπη για τον άνθρωπο, τα φυτά και τα ζώα. Ο μυστικός κήπος συμβολίζει τον εσωτερικό μας κόσμο, που όταν τον ανακαλύψουμε, μέσω της πραγματικής αγάπης, κατανοούμε το βάθος και τη δύναμή μας. Δε βρίσκω καλύτερη κληρονομιά για να αφήσουμε στα παιδιά μας, από την έννοια της φροντίδας για το συνάνθρωπό μας και τη Φύση. Αυτή η αγάπη πάντα θα βοηθά να ανακαλύπτουμε και να εξοικειωνόμαστε με τα μυστήρια της γέννησης και του θανάτου -του αέναου κύκλου της ζωής- και να ολοκληρωνόμαστε ως άνθρωποι, βοηθώντας θεραπευτικά τους γύρω μας.

Μαριάννα Τόλη

 

Συντελεστές:

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μαριάννα Τόλη

Επιλογή τραγουδιών: Μαριάννα Τόλη

Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κούζιτζκιν

Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος

Κοστούμια: Από συλλογές  της Ioanna Kourbela

Φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός

Ενορχηστρώσεις: Πέτρος Πολίτης, Χρίστος Σερενές

 

Μουσικοί:

Πιάνο: Χρίστος Σερενές

Βιολί:  Νεφέλη Μαρκάκη

Κιθάρα: Πέτρος Πολίτης

Τσέλο: Νηρέας Μαρκάκης.

 

Πρωταγωνιστούν:

Μαριάννα Τόλη, Γιώργος Λιβανός, Άντεια Ολυμπίου, Στέλλιος Κέλερης, Νεφέλη Μαρκάκη, Φανή Παρλή, Αλεξάνδρα Χασάνι, Πέτρος Πολίτης, Νηρέας Μαρκάκης και η Ράνια Ελευθερίου

 

Παραστάσεις:

Για το κοινό κάθε Κυριακή 11.30 και 15.30

Για τα σχολεία πρωινές παραστάσεις καθημερινά 10.00 -12.00

(Υπεύθυνος παραστάσεων για τα σχολεία: Γιώργος Ζήσης, τηλ.6937373788)

 

Τιμές εισιτηρίων:

Ενήλικες 12€, Παιδιά 8€

Γκρουπ 8€

Ειδικές τιμές για σχολεία: 6€

 

Διάρκεια:

1 ώρα και 40 λεπτά (μαζί με το διάλειμμα)

Ώρες Ταμείου:

Τρίτη και Τετάρτη 10.00 – 13.00 και 17.00 – 20.00

Πέμπτη έως Κυριακή 10.00 – 13.00 και 17.00 – 22.00

Δευτέρα κλειστό

 

Θέατρο Αμιράλ

Αμερικής 10

τηλ. 210-3639385, 2103608856

 

Site της παράστασης: www.omystikoskipos.gr

Facebook page: www.facebook.com/omystikoskipos

 

 

 

Έγραψαν για την παράσταση:

«Το σκηνικό του Μιχάλη Σδούγκου (ασημένια δέντρα με γυμνά κλαδιά) και το βίντεο του Στέφανου Κακαβούλη, τα ακροβατικά της Ρομπίνας (κοκκινολαίμης) Νεφέλης Μαρκάκη, η ζωντανή μουσική (τσέλο, κιθάρα, βιολί, πιάνο) από τους ηθοποιούς οι οποίοι παίζουν τα μουσικά όργανα, τραγουδούν και χορεύουν, το αληθινό κουνελάκι που φέρνει στη σκηνή ο Ντίκον (Πέτρος Πολίτης) επιβεβαιώνουν ότι ναι… η μαγεία και η τρυφερότητα του «Μυστικού κήπου» της Μπαρνέτ μπορούν να αποδοθούν στο θέατρο όταν υπάρχει μια τέτοια υψηλού επιπέδου ομάδα συντελεστών».

Σάντρα Βούλγαρη, Καθημερινή

 

«Τραγούδια με βιολιά, τσέλα και κιθάρες και ωραίες φωνές. Και ιπτάμενοι άνθρωποι, που σφυρίζουν σαν ποταμίδες. Με τα χέρια λασπωμένα από τα χώματα του “Μυστικού κήπου”. Με ουσιαστική διάθεση οι μέρες μας στη γη να είναι ενορχηστρωμένες σαν να μην υπάρχει αύριο. Ωραία επιλογή για τις Κυριακές. Που έτσι κι αλλιώς είναι μέρες αναθεώρησης».

Χρύσα Φωτοπούλου, Onlytheater

 

 

«Μην το χάσετε! Θα δροσιστεί η ψυχή σας. Θα αρδευτούν τα μέσα σας. Θα ξεχάσετε τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Θα αναστηθεί η δίψα σας για ζωή. Θα ξανανιώσετε. Γιατί αυτό σημαίνει η λέξη ψυχ-αγωγία. Όλοι οι ηθοποιοί είναι υπέροχοι. Παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν, διδάσκουν από σκηνής το ήθος της αυθεντικής αγάπης, παρασέρνουν τους μικρούς θεατές σε ενθουσιώδη εσωτερικά μονοπάτια αναζήτησης του Αγαθού».

Κωνσταντίνος Μπούρας, Θεατρολόγος – Κριτικός

 

 

Είπαν για την παράσταση:

«Εκτιμώ πάρα πολύ την φαντασία, τη δύναμη και την ενέργεια της Μαριάννας. Αυτό το νέο ανέβασμα του “Μυστικού Κήπου” μου άρεσε, όπως και αντίληψη και η απόδοση που έγινε. Επειδή παρακολούθησα την παράσταση με την μικρή μου κόρη, έχω να πω πως εντυπωσιάστηκα, καθώς έβλεπα μέσα από τα μάτια της το έργο και φυσικά τον ενθουσιασμό της για το εξαίρετο αποτέλεσμα. Αυτό είναι σημαντικότερο από την γνώμη ενός επαγγελματία ηθοποιού».

Κώστας Αρζόγλου

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά εκ μέρους της ΕΛΕΠΑΠ την κίνηση αυτή της κας Τόλη να προσκαλέσει τα παιδιά μας, καθώς τους έδωσε μεγάλη χαρά. Ήταν μια παράσταση με υψηλή αισθητική, με ερμηνείες που αγγίζουν τις ψυχές μας, υπέροχα κοστούμια και φυσικά με εκπληκτική μουσική που μας ταξίδεψε. Η κυρία Τόλη είναι φίλη μου από τα παλιά και πάντα στηρίζει την ΕΛΕΠΑΠ, είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος που το έχει αποδείξει άλλωστε και μέσα από την πορεία της. Ο “Μυστικός της Κήπος” μας ενθουσίασε όλους και ευχόμαστε να συνεχίσει πάντα να κάνει τόσο καλές παραστάσεις».

Ηρώ Κόβα (αντιπρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ)

 

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλό ηθοποιό, απλά προσπαθώ! Είμαι όμως πάρα πολύ καλός θεατής… Σήμερα γοητεύτηκα από αυτήν την παράσταση. Αν θέλετε μια καλύτερη κοινωνία αύριο, πηγαίνετε με τα παιδιά σας να απολαύσουν το φυσικό φαινόμενο που λέγεται Μαριάννα Τόλη και τους πολυτάλαντους συνεργάτες της».

Ντίνος Καρύδης

«Καταρχήν θέλω να επισημάνω τον σεβασμό που δείχνει πάντα η Μαριάννα στα παιδιά και στους μεγάλους μέσα από τις παραγωγές που κάνει. Παρακολουθώντας την παράσταση “Ο μυστικός κήπος” είδα γύρω μου το χαμόγελο και την ευτυχία στο πρόσωπο όλων. Επίσης, βρήκα εξαιρετικά ευφυή την ποπ μουσική των 60s και 70s που ενέταξε μέσα στο έργο, χαροποιώντας τους μεγάλους και δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρότερους να την μάθουν. Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα, τη σύζυγο μου Μαρία, αλλά και την εγγονή μου Μάρω».

Γιώργος Χατζηνάσιος

 

«Είναι μια ακόμη καλοστημένη και καλοδουλεμένη παράσταση της Μαριάννας Τόλη, με ανθρώπους που δεν ξέρεις αν είναι ηθοποιοί που χορεύουν και τραγουδούν ή τραγουδιστές που παίζουν και χορεύουν ή χορευτές που τραγουδούν και παίζουν. Είναι ένα σύνολο πολυτάλαντων ανθρώπων σε μια εξαιρετική παραγωγή. Συμπέρασμα: Είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς».

Έλενα Τσαβαλιά

 

«Είναι μια υπέροχη παράσταση και καλοδουλεμένη. Ο “Μυστικός κήπος” κατάφερε να γίνει για όλους ένας κήπος που θα υπάρχει μέσα στην καρδιά μας. Η Μαριάννα Τόλη γι’ ακόμη μια φορά ήταν εκπληκτική και αξίζει όλοι οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και πάνε να δουν ένα καταπληκτικό παιδικό musical».

Μαρία Νικόλτσιου

 

«Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη και συγκινητική παράσταση. Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα και αξίζει να πω πως το μήνυμα που περνάει ο “Μυστικός κήπος” είναι τόσο σημαντικό. Η αγάπη και η προσοχή μπορούν να δώσουν ζωή σ’ έναν άνθρωπο έτσι ώστε να ανθίσει ο δικός του μυστικός Κήπος. Μη ξεχνώντας ποτέ να τον φροντίζουμε».

Ιωάννα Σουλιώτη

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.