Δραγασάκης: Πάμε με πρόταση και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του

Facebook
Twitter
LinkedIn
Την αισιοδοξία του ότι στο Eurogroup της Παρασκευής θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.
Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι η ελληνική πάει με συγκεκριμένες προτάσεις, έγινε μεγάλη προεργασία και δεν «έχουμε ακούσει κάποια αντιπρόταση». Αν αρνηθούν, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Η συνάντηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συνεχίσει την χορήγηση έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες για δύο εβδομάδες και να αυξήσει το όριο του ποσού το οποίο μπορεί να αντληθεί από τα 65 δισ. ευρώ, στα 68,3 δισ. ευρώ, αλλά και στην πορεία των καταθέσεων που την τελευταία εβδομάδα έχουν δεχθεί σημαντικές πιέσεις.
Σημειώνεται πως οι κ.κ. Δραγασάκης και Στουρνάρας είχαν συναντηθεί εκ νέου στις 5 Φεβρουαρίου μια ημέρα μετά από την απόφαση της ΕΚΤ να άρει την επιλεξιμότητα των ελληνικών ομολόγων από τις πράξεις χρηματοδότησής της.
Ο κ. Στουρνάρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση αυτή είχε αποσαφηνίσει πως η ρευστότητα των τραπεζών είναι εξασφαλισμένη και οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δεν θα συνοδεύσει τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο αυριανό Eurogroup

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.