Βόμβα Ρωμανιά στο MEGA: Οι περικοπές στις συντάξεις έγιναν με λάθος στοιχεία

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Για νοθευμένες αναλογιστικές των ταμείων έκανε λόγο ο γ.γ Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς.

Μάλιστα τόνισε πως ήταν μεθοδευμένη παράλειψη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις που οδήγησε στη μείωση των συντάξεων

Ο κ.Ρωμανιάς σε δηλώσεις του στο Mega, κατήγγειλε πως οι αναλογιστικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν και σε αυτές βασίστηκαν οι μειώσεις συντάξεων είχαν παραποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ψάχνοντας τους φακέλους στο υπουργείο, πήρα τις αναλογιστικές μελέτες που είχαν γίνει με βάση τα μνημόνια. Με βάση αυτές τις μελέτες είχαμε τις περικοπές στις συντάξεις και τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας. Έμεινα κατάπληκτος –και κυριολεκτώ γιατί ξέρετε ότι έχω κάνει αναλογιστικές μελέτες- όταν διαπίστωσα ότι στις παραδοχές των αναλογιστικών μελετών αυτών, στις οποίες επαναλαμβάνω στηρίχτηκαν οι μειώσεις των συντάξεων και οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας και όλα τα δυσμενή μέτρα, δεν έχει ληφθεί υπόψη καν η υφιστάμενη περιουσία, ούτε οι αποδόσεις της περιουσίας των Ταμείων, του συνολικού ασφαλιστικού συστήματος»

Ο Γιώργος Ρωμανιάς ανέφερε πως οι μελέτες δεν είχαν υπολογίσει την περιουσία των ταμείων ούτε και τις αποδόσεις τους, παρά μόνο τις εισφορές που θα λάμβαναν και τις συντάξεις που θα απέδιδαν. Μάλιστα τόνισε πως «πρόκειται περί μελετών… πατάτας. Οι μελέτες αυτές είναι για πέταμα».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.