Βαλαβάνη: Όσοι δε μπουν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ενώ μπορούν, θα ελεγχθούν

Facebook
Twitter
LinkedIn

Προειδοποίηση για ελέγχους από την εφορία, προς όσους μπορούν και δεν θα μπουν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, απηύθυνε η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στη Βουλή.

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου η κ. Βαλαβάνη προειδοποίησε ότι «όσοι δεν θα μπουν -ενώ μπορούν να μπουν στην ρύθμιση – αυτοί να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα από αυτούς θα περάσει η εφορία».

Εξάλλου η Υπουργός γνωστοποίησε ότι από το 2010 υπήρξε έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών ως προς το ΑΕΠ και ειδικότερα το 2014 τα ληξιπρόθεσμα προς το δημόσιο έφτασαν το 39,7 % του ΑΕΠ. Δηλαδή όπως είπε «το 40% του ΑΕΠ είναι χρέη που χρωστούν οι πολίτες στο κράτος. Έξω τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών και νομίζω αυτό λίγο πολύ τα λέει όλα».

Πάντως η κ. Βαλαβάνη δήλωσε αισιόδοξη «κόντρα στις απαισιόδοξες προβλέψεις» όπως είπε, ότι η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα πετύχει, «και αυτό το λέω γιατί παίρνω εκατοντάδες μηνύματα καθημερινά από πολίτες για το αν μπορούν να μπουν στη ρύθμιση ενώ πάνω από 65.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν το opengov» είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.