«ΠΟΝΤΟΣ ….Αυτή η γη έχει φωνή» Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Αυτή η γη έχει φωνή! Είναι ο τίτλος της μουσικής βραδιάς που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 27 Απριλίου 2015, και θα είναι αφιερωμένη στη Γενοκτονία των ελλήνων του Πόντου με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών.  
Τραγούδια του σήμερα, που γεννήθηκαν μέσα από μνήμες, διηγήσεις και «διαβάσματα» που ψηλαφίζουν τη μοίρα και τα θέλω του  σύγχρονου Έλληνα «παντρεμένα» με τα ανεκτίμητα κλασικά διαμάντια της μουσικής μας ρίζας.

Τραγούδια με φρέσκο αγέρα και ήχο, που κουβαλούν μνήμες και θύμησες του χτες. Δημιουργίες που μιλούν για μικρές και μεγάλες στιγμές: της χαράς, του κεφιού, του έρωτα, του χωρισμού, της λύτρωσης.
Δίνουν απάγκιο και ελπίδα στα «δύσκολα», ξορκίζουν το κακό, γλεντάνε τους καημούς και αλαφρώνουν την καρδιά με το βλέμμα να ρίχνει λοξές ματιές σε χρόνους «κεντημένους» όταν το τραγούδι ήταν το «ψωμί» και η «ψυχή» του λαού μας.
Πολύτιμα και ανεκτίμητα τα δώρα τους, αληθινά γιατρικά, σμιλεμένα με ατόφιο μεράκι από χαρισματικούς μαστόρους. Κεντημένα με συναίσθημα και εκφραστικότητα, με σεβασμό και νοσταλγία αλλά με «σύγχρονη» διάθεση και ευρηματικό χαρακτήρα, με μελωδίες  και φράσεις που ψαχουλεύουν βιώματα και όνειρα, βαθιά ριζωμένα στο dna μας, με ερμηνείες που λειτουργούν ενωτικά και «ιαματικά» στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Τη μουσική υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος και τους στίχους ο συγγραφέας και ερευνητής Κώστας Μπαλαχούτης.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος

Στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης

Τραγουδούν: Βασίλης Σκουλάς,  Μελίνα Ασλανίδου,  Στάθης Νικολαΐδης,  Αλέξης Παρχαρίδης, Δημήτρης Καρασαβίδης, Κώστας Αγέρης.

Συμμετέχει 20μελή ορχήστρα

Παράσταση: Δευτέρα 27 Απριλίου 2015,  ώρα 20:30
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 25€, 30€, 35€

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
25ης Μαρτίου και Παραλία
54646 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 895800.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.