“60 Χρόνια” Μαίρη Λιντα – Η Παρουσίαση ενός εμβληματικού cd

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με αστείρευτο κέφι αλλά και συγκίνηση έγινε χθες βράδυ η παρουσίαση του διπλού cd της Μαίρης Λίντα   «60 Χρόνια Μαίρη Λίντα» – Ζωντανή ηχογράφηση από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Συμμετέχουν οι Apurimac, oι Gadjo Dilo και οι Imam-Baildi, στον πολυχώρο πολιτισμού BLACK DUCK. 

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η διευθύνουσα σύμβουλος της MINOS EMI, Μαργαρίτα Μάτσα τονίζοντας τη λαμπρή πορεία της καλλιτέχνιδας το εξαιρετικό ρεπερτόριο των τραγουδιών της το μοναδικό μπρίο της και την υπέροχη και απείραχτη από το χρόνο ερμηνεία της. Ευχαρίστησε όλους του παριστάμενους συντελεστές της παράστασης και ιδιαίτερα τον πρέσβη του Καναδά  Robert Peck που  ήταν και η κινητήριος δύναμη για την πραγματοποίηση της συναυλίας την παρελθούσα χρονιά.

Στη συνέχεια ο πρέσβης του Καναδά μίλησε για την αγάπη του στην ελληνική μουσική,  τον θαυμασμό και την βαθειά εκτίμηση του στο πρόσωπο της Μαίρης Λίντα  και τη χαρά του για την έκδοση αυτής της μοναδικής συλλεκτικής ηχογράφησης.

Αμέσως μετά η Μαίρη Λίντα πήρε το μικρόφωνο της,  πλησίασε τον πιανίστα και μαέστρο της Γιώργο Παγιάτη και τον Θανάση Βασιλά με το μπουζούκι του, ευχαρίστησε ως οικοδέσποινα της βραδιάς τους παριστάμενους και το τραγούδι ξεκίνησε.

Ακούραστη, υπέροχη, αληθινή πρωταγωνίστρια και τι δεν μας θύμισε χθες βράδυ. Από τα υπέροχα τραγούδια του Μανώλη Χιώτη, στη «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα»  και στο «Σε πότισα ροδόσταμο» του Μίκη Θεοδωράκη και από το «Ξημερώνει» και το «Κάνε τον πόνο σου χαρά» του Μάνου Χατζιδάκι σε επιτυχίες του αγαπημένου της Γιώργου Κριμιζάκη που την συνόδευσε και στο πιάνο.

Μια μοναδική βραδιά προς τιμήν  ενός τελευταίου μύθου της χρυσής εποχής του ελληνικού τραγουδιού με παρόντες εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού, διπλωματικού, καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.