Ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με μεγάλη επιτυχία τελείωσε ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 26 Απριλίου.  Το κέντρο της Αθήνας υποδέχτηκε χθες, περισσότερους από 10.000 ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους, που ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη.

 

Ο «22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας» διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και φέτος ήταν αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Χρήστος Τεντόμας τόνισε:

«Σήμερα, ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία. Περισσότεροι από 10.000 ποδηλάτες βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης του Ποδηλατικού μας Γύρου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην πόλη. Έχουμε δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να ενισχύσουμε το μαζικό αθλητισμό. Ο δεύτερος, να κάνουμε το ποδήλατο τρόπο ζωής. Για όλους μας στοίχημα θα πρέπει να είναι μια Αθήνα περισσότερο φιλική, καθαρή και ανθρώπινη προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών.»

 

Η εκκίνηση δόθηκε διαδοχικά μπροστά από το  Ζάππειο στις 11:30 το πρωί για τις διαδρομές  8,5χλμ. και 2,7χλμ., ενώ η εκκίνηση των Α.μεΑ. στις 11:40 από τα Προπύλαια.

Ο τερματισμός όλων των διαδρομών έγινε στον αύλειο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Από τις 9:00 οι παραγωγοί του «music 89.2» Σπύρος Μαργαρίτης και Άντζυ Καραγιάννη έντυναν μουσικά το Ζάππειο, ενώ από τις 11:00 έως την έναρξη των αγώνων το συγκρότημα Inside Out με δυνατή μουσική  προετοίμαζε ευχάριστα τους δρομείς και αμέσως μετά σκυτάλη πήραν τα συγκροτήματα Upon Revival και Almost There.

Το ρυθμό στη διαδρομή κράτησαν η μουσική παραγωγός του «Αθήνα 9.84» Ελένη Σούρδη και η ομάδα κρουστών Batala Atenas, ενώ ξυλοπόδαροι εμψύχωναν τους ποδηλάτες.

«Bike Expo του Γύρου της Αθήνας»

Σε συνεργασία με το περιοδικό ΜBike πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο η «Bike Expo του Γύρου της Αθήνας».

Στόχος της έκθεσης ήταν να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες τις εξελίξεις και τις τάσεις στα ποδήλατα και ενημερώθηκαν για τα απαραίτητα αξεσουάρ τα οποία θα κάνουν τη ζωή τους με το ποδήλατο, ακόμη πιο ευχάριστη.

«Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής»

Κατά τη διάρκεια του Ποδηλατικού Γύρου λειτούργησε «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών, προκειμένου να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφάλειας και της σωστής οδικής αγωγής, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων δασκάλων.

Ευχαριστούμε τις Συγκοινωνίες Αθηνών που μετέφεραν δωρεάν τους ποδηλάτες του 22ου Ποδηλατικού Γύρου και την Ελληνική Αστυνομία για την υποστήριξή και την άψογη συνεργασία της.

Μεγάλος χορηγός του 22ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας ήταν η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta Hellas.

{youtube}r-CSCJyo5Uo{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.