Πέθανε ο μάγος των μπλουζ B.B. King

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ο αμερικανός κιθαρίστας της μπλουζ και τραγουδοποιός Μπι Μπι Κινγκ πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών στο Λας Βέγκας.
Ο B. B King είχε νοσηλευτεί πρόσφατα σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της υψηλής πίεσης του αίματος και του διαβήτη.
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Μπρεντ Μπράισον, στο Associated Press, ο B.B. King πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Λας Βέγκας.
Ο Riley B. King, καλύτερα γνωστός σαν B. B. King (Μπι Μπι Κινγκ) θεωρείται μεταξύ των 10 κορυφαίων κιθαριστών όλων των εποχών. Το περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε στην 6η θέση της λίστας με τους σημαντικότερους κιθαρίστες της ιστορίας.
Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1925 και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς της μπλουζ στον κόσμο. Πούλησε εκατομμύρια δίσκους και έχει περιληφθεί στο Blues Foundation Hall of Fame και στο Rock and Roll Hall of Fame ενώ στην καριέρα του έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία μεταξύ των οποίων και 15 Γκράμι.
Πέθανε ο μάγος των μπλουζ B.B. King
«Νομίζω πως έχω κάνει ότι καλύτερο μπορούσα» είχε δηλώσει το 2012 στην Guardian. «Θέλω εντούτοις να παίζω όλο και καλύτερα, να προχωρώ περαιτέρω. Υπάρχουν τόσοι πολλοί ήχοι που εξακολουθώ να θέλω να δημιουργήσω, τόσα πράγματα που δεν έχω ακόμη κάνει. Όταν ήμουν νεότερος, σκεφτόμουν πως ίσως είχα φτάσει στην κορυφή. Αλλά τώρα που είμαι 86 και ελπίζω να τα καταφέρω να φτάσω τα 87. Και τώρα πλέον ξέρω πως ποτέ δεν θα είναι τέλεια, ποτέ δεν θα είναι όπως ακριβώς έπρεπε να είναι, επομένως πρέπει να προχωρήσω κι άλλο, να γίνω καλύτερος»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.