Ντροπή: Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο Ολοκαυτώματος στην Καβάλα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Άγνωστοι βεβήλωσαν τα ξημερώματα της Κυριακής το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Καβάλα, πετώντας πάνω του γαλάζια μπογιά.

Το μνημείο, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της περιοχής που θανατώθηκαν από τους ναζί στο στρατόπεδο της Τρεμπλίνκα στην Πολωνία

Υπάλληλοι του δήμου Καβάλας ανέλαβαν να καθαρίσουν το μνημείο και να αποκαταστήσουν την εικόνα του.

Σε ανακοίνωσή του το Ισραηλιτικό Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για τη βεβήλωση του μνημείου, αλλά και την ικανοποίησή του για την άμεση παρέμβαση του δήμου Καβάλας.

«Με λύπη πληροφορηθήκαμε τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Καβάλας μόλις δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του στην οδό Ερυθρού Σταυρού -στο σημείο όπου το 1943 συνελήφθησαν και κρατήθηκαν οι Εβραίοι της Καβάλας πριν από την εκτόπισή τους στα στρατόπεδα εξόντωσης- και τα αποκαλυπτήριά του.

»Παράλληλα, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την άμεση παρέμβαση του Δήμου Καβάλας για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του Μνημείου και καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τους βανδάλους που ασχημονούν όχι μόνον εις βάρος της μνήμης των θυμάτων, αλλά και εις βάρος του πολιτισμού της πόλης της Καβάλας» αναφέρει το συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.