Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 4ου φεστιβάλ Σερίφου

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Σερίφου σας περιμένει στο μαγικό θέατρο της Κάτω Χώρας. Από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2015 η μουσική θα γεμίσει το Αιγαίο και θα συνδέσει τον ουρανό με τη θάλασσα σαν φυσικό σκηνικό στο κοίλο θέατρο της Σερίφου. Με στόχο την εξάπλωση της τέχνης και του πολιτισμού, της σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό αλλά την εξωστρέφεια του νησιού στον κόσμο, το Φεστιβάλ Σερίφου ανοίγει τις πύλες του με ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο της μουσικής.

Έχοντας φιλοξενήσει από το 2012 μεγάλους εκπροσώπους της μουσικής, θεατρικής και λογοτεχνικής σκηνής το 4ο Φεστιβάλ Σερίφου φιλοξενεί τη Μελίνα Κανά, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Λειβαδά, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Rous , το Δημήτρη Μαραμή, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Σταύρο Παπασταύρου, τη Σόνια Θεοδωρίου, τον Ηλία Λιούγκο και τη Σοφία Αβραμίδου, τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Βαγγέλη Κορακάκη, σε μια προσπάθεια να γνωρίσει το νησί της Σερίφου σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, αλλά και χαρίσει την μοναδική του ατμόσφαιρα σε όσους το επισκέπτονται.

Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ Σερίφου στηρίζει την τοπική δημιουργία και παράδοση, με ένα φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ –το 7ο Φεστιβάλ Σουραυλιού είναι πλέον συνδεδεμένο με τις καλλιτεχνικές δράσεις του καλοκαιριού. Η γραφιστική αποτύπωση του Φεστιβάλ είναι δημιούργημα των σπουδαστών του Κολλεγίου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΚΤΟ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μια ομαδική έκθεση, ενώ θα πραγματοποιηθεί και φέτος έκθεση ζωγραφικής των νέοϊμπρεσιονιστών καθώς και ομαδική εικαστική έκθεση ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής.

 

Ο διοργανωτής του φεστιβάλ, Στράτος Μαστοράκης, λέει: Το Φεστιβάλ Σερίφου ξεκίνησε από μια ιδέα του Χρήστου Θηβαίου για να δώσει μια πολιτιστική διάσταση στο νησί που αγαπάμε!

Εδώ και 4 χρόνια είναι μια μεγάλη γιορτή από την οποία έχουν περάσει σημαντικοί δημιουργοί της ελληνικής κυρίως, αλλά και ξένης μουσικής σκηνής. Έχει συμβάλει σε μια σοβαρή κι αναγκαία μετάγγιση πολιτισμού μέσα από το πολιτιστικό του έργο με ποικίλα μουσικά ακούσματα κι ερεθίσματα.

Οι καλλιτέχνες μας, με βαθύτατη επίγνωση ευθύνης, αποτυπώνουν με το έργο τους την αναγνωρισιμότητα του και ταυτόχρονα τη μουσική ανατροφή του κοινού και ιδίως των νέων μας. Το έργο τους, πέρα από το προσωπικό του γέννημα, γεννά την λυτρωτική ανάγκη της επαφής μας με την Τέχνη και με τους προβληματισμούς της σύγχρονης σκέψης.

Ο Ηλίας Λιούγκος, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, επικεντρώνεται στους δημιουργούς και στο καλό ελληνικό τραγούδι προσπαθώντας να διατηρήσει  την αξιοπρέπεια  και την πλούσια μουσική μας καταγωγή.

Το Φεστιβάλ Σερίφου είναι μια όμορφη πνευματική περιπέτεια που καθρεφτίζει το άνοιγμα του νησιού και της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας στον κόσμο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές του,  τους καλλιτέχνες και τους φορείς που μας άνοιξαν τις πόρτες τους, τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας, τους εθελοντές μας κι όλη την ομάδα που δουλεύουμε μαζί.

Το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα!

«Πάμε μαζί… κι ας μας φωνάζουν ονειροβάτες,

χτίζουμε,

ονειρευόμαστε

και τραγουδάμε!», όπως λέει κι ο ποιητής μας, Οδ. Ελύτης.


Σας περιμένουμε στο πιο δροσερό και μαγικό Φεστιβάλ!

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015

Σαβ 25/7     Μελίνα Κανά

Δευ 27/7     Ε.Τσαλιγοπούλου & Κ. Λειβαδάς

Τετ 29/7     Ανδριάνα Μπάμπαλη & Rous

Παρ. 31/7   Δημήτρης Μαραμής

Σαβ 01/8 Παναγιώτης Καλαντζόπουλος

Κυρ 02/8   7ο Φεστιβάλ Σουραυλιού

Δευ 03/8   Φοίβος Δεληβοριάς

Τετ 05/8     Σταύρος Παπασταύρου (παιδικό)

Παρ 07/8   Σόνια Θεοδωρίδου

Κυρ 09/8   Ηλίας Λιούγκος & Σοφία Αβραμίδου

Τρι 11/8 Φωτεινή Βελεσιώτου

Πεμ 13/8 Βαγγέλης Κορακάκης


Παράλληλα Δρώμενα (από 25/7-13/8)

Α) Έκθεση σπουδαστών γραφιστικής του Κολεγίου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΚΤΟ

Β) Ομαδική εικαστική έκθεση νεοϊμπρεσιονιστών

Γ) Έκθεση Ξυλογλυπτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας: ομάδα «συνArtηση 5»

Δ) Έκθεση Φωτογραφίας – ποίηση (στο café/bar «ΑΕΡΙΝΟ» & «ΑΝΕΜΟΣ»)

Ε) Αντωνία Βιταλιώτου – Σέττα, Παρουσίαση βιβλίου (εκδ. ΜΙΝΩΑΣ)


Πληροφορίες:

Άνω χώρα Σερίφου,

84005 Σέριφος, Κυκλάδες

Εισιτήρια: 10 € (Εκπτωτικό 7 €)

Ώρα έναρξης: 21:15

Email : serifosfestival@gmail.com

https://www.facebook.com/SerifosFestival

Τηλ. 6970650811 / 2108628187 / 2281052566

LINOS.PRO

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.