Βαλαβάνη: Ποτέ δεν διαχειρίστηκα τα χρήματα της μητέρας μου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Απαντήσεις γύρω από τις κατηγορίες που της προσάπτονται για ανάμειξή της στην ανάληψη απο τη μητέρα της μεγάλου χρηματικού ποσού λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών δίνει στην η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Ναντια Βαλαβάνη.

Μιλώντας στο Mega, διευκρίνισε ότι το ακριβές ποσό ήταν 100.000 ευρώ και όχι 200.000 ευρώ, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι πήρε τηλέφωνο η ίδια στο υποκατάστημα.

«Ουδέποτε ανακατεύτηκα με τη διαχείριση των χρημάτων της μάνας μου» είπε και πρόσθεσε ότι η μητέρα της έχει λογιστή που κάνει όλες τις κινήσεις, ενώ πηγαίνει και στο γκισέ όπως όλοι οι συνταξιούχοι.

Τόνισε μάλιστα ότι αρχικά ζήτησε δια μέσου του λογιστή της 50.000 ευρώ, αλλά έπρεπε να σπάσει μια προθεσμιακή κατάθεση.

Αρνήθηκε ότι μετέφερε τα χρήματα υπάλληλος της τράπεζας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την τελευταία εβδομάδα μίλησε με τη μητέρα της τόσες φορές όσες δεν είχε μιλήσει από τη μέρα που υπουργοποιήθηκε.

Η κ. Βαλαβάνη συμπλήρωσε ότι η ανάληψη δεν έγινε την Πέμπτη 25/6 αλλά 18/6 σε μια περίοδο που «πηγαίναμε για συμφωνία», με την κυβέρνηση να φτιάχνει την πρόταση των 46 σελίδων που την Δευτέρα που ακολούθησε συμφωνήθηκε από τους θεσμούς ότι είναι καλή βάση για συζήτηση.

 

Υπογράμμισε ότι μιλώντας στο τηλέφωνο με τη μητέρα της και ρωτώντας την γιατί σήκωσε τα χρήματα, της είπε ότι αυτό το έκανε γιατί άκουγε στην τηλεόραση από πολιτικούς ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις.

 

Σημείωσε ότι η μητέρα της αν και ηλικιωμένη «τα έχει 400» και ανέφερε ότι έχει στην τράπεζα περισσότερα χρήματα από ο,τι η ίδια αλλά και ότι ήταν εκείνη που έσπαγε καταθέσεις και κινούσε λογαριασμούς χωρίς την δική της συμμετοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.