41 χρόνια από την πτώση της χούντας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η σημερινή 41η επέτειος από την κατάρρευση της δικτατορίας συμπίπτει με την σπουδαιότερη όσο και κρισιμότερη περίοδο που διανύει η χώρα μας μεταπολιτευτικά. Τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας αποδίδουν την οφειλόμενη τιμή σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενώ γίνονται αναφορές για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μέσα από τη θωράκιση των κεκτημένων.

«Πρέπει να αγωνισθούμε με τους Λαούς ώστε η ΕΕ να ξαναβρεί τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες» τονίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών

στο πάρκο Ελευθερίας τόνισε:

«Σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν προκειμένου να επιστρέψει η Δημοκρατία στην πατρίδα μας».

 

Στο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «σημαδιακή στιγμή απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία».

 

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως  «η εμπειρία όλων αυτών των δεκαετιών, δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολία στους εργαζόμενους ότι η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας είναι ταξική».

 

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της:

«Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, από την ημέρα εκείνη που έσπασαν τα δεσμά της επτάχρονης δικτατορίας και της αποκρουστικής καταπίεσης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού».

 

Ημέρα μνήμης για όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την δημοκρατία χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά την 41η επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας.

 

{youtube}H_y5UNvYHXg{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.