Αυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το πρόγραμμα που σκοπεύει να υλοποιήσει εάν βγει νικητής των εκλογών, δημοσιοποίησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, σ ένα κείμενο 145 σελίδων.

«Στο πρόγραμμα αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητές μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον θα προστατεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας και θα ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι για τους λίγους. Ένα πρόγραμμα που ανοίγει το δρόμο για τον απεγκλωβισμό από τη λιτότητα», αναφέρεται στην εισαγωγή του προγράμματος.

«Για εμάς το πρόγραμμα αποτελεί μια ζωντανή διαδικασία διαλόγου και επικοινωνίας με την κοινωνία. Υπό αυτό το πρίσμα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανοιχτό στον διάλογο και τις παρατηρήσεις» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει στο προοίμιο: «Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας».

Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα της Κουμονδούρου, ως βασική προτεραιότητα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους τίθεται το δημόσιο χρέος, για το οποίο «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε θέση, μετά την πρώτη αξιολόγηση, να καταθέσει την πρότασή της για μια συνολική και ριζική λύση του προβλήματος», ενώ «με δεδομένες τις αντιφάσεις και τα ανοικτά μέτωπα της συμφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πέραν των δεσμευτικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει θα επιδιώξει να τις υπερβεί τόσο με αντισταθμιστικά και ισοδύναμα μέτρα όσο και στο πλαίσιο ενός παράλληλου προγράμματος».

Παράλληλα, στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπάρψουν συγκεκριμένα μέτρα κατά τη διαφθοράς, για τη δημόσια διοίκηση, για τη φορολογία και τη φοροδιαφυγή, για τους χρηματοδοτικούς πόρους, για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, για τα εργασιακά, για το ασφαλσιτικό, για τις τράπεζες και τα «κόκκινα» δάνεια, για τους αγρότες κ.ά.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.