O Ελληνας Ξεχνάει…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Νίκου Φιλιόπουλου

Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος της προεκλογικής περιόδου των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Διαβάζω και ακούω διάφορα που γράφονται για τους υποψηφίους όλων των κομμάτων και μου έρχεται στα χείλη ένα πικρό χαμόγελο. Θα ρωτήσετε γιατί, και εγώ θα σας απαντήσω αμέσως.

Η δική μου γνώμη λοιπόν για τις ευθύνες της χρεωκοπίας της χώρας είναι:
Ο πρώτος υπεύθυνος  είναι ο Κωνσταντίνος Σημίτης που έδωσε όλα τα οικονομικά στοιχεία στην goldman sachs και έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ με ψεύτικα στοιχεία με την βοήθεια των Ευρωπαίων που μάλλον τους διευκόλυνε για τις επόμενες ενέργειες τους.ευθύνες της χρεωκοπίας της χώρας είναι:
Ο πρώτος υπεύθυνος  είναι ο Κωνσταντίνος Σημίτης που έδωσε όλα τα οικονομικά στοιχεία στην goldman sachs και έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ με ψεύτικα στοιχεία με την βοήθεια των Ευρωπαίων που μάλλον τους διευκόλυνε για τις επόμενες ενέργειες τους.
Ο κυριότερος όμως υπεύθυνος για την χρεωκοπία της χώρας είναι ο ΓΑΠ που μάλλον είχε συμφωνήσει με τον Κώστα Σημίτη για το τι θα επακολουθήσει όταν του παρέδωσε την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ.
Ο κύριος αυτός λοιπόν το 2010 που μας έβαλε στον μηχανισμό στήριξης για να μας σώσει, , τον καιρό που όλες οι τράπεζες  της Ευρώπης είχαν στα χέρια τους Ελληνικά ομόλογα, θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας την σωτηρία της χώρας του από την επερχόμενη κρίση. Αυτός όμως έκανε το αντίθετο από αυτό και παρέδωσε την χώρα στους τοκογλύφους Ευρωπαίους. Και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι στην προσπάθεια αυτή είχε συνεργό και τον Βαγγέλη Βενιζέλο που αργότερα συνεργάστηκε με τον άλλο πατριώτη Αντώνη Σαμαρά. Όσοι λοιπόν τώρα ρίχνεται μομφές και κατάρες στον Αλέξη Τσίπρα, πηγαίνετε με την σκέψη σας λίγο πιο πίσω και σκεφθείτε ανάλογα γιατί με το μόνο που θα συμφωνήσω με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είναι ότι ο Έλληνας ξεχνάει γρήγορα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.