Πενήντα Χρόνια Βίκυ Λέανδρος

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

«Ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα», τιτλοφορείται το νέο άλμπουμ της Βίκυς Λέανδρος που κυκλοφορεί σήμερα για να γιορτάσει τα 50 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας της εξαιρετικά δημοφιλούς τραγουδίστριας στη Γερμανία.

50 χρόνια παρουσίας στο τραγούδι συμπληρώνει σήμερα η ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία Βίκυ Λέανδρος. Για να γιορτάσει τη σημαντική αυτή επέτειο η ελληνικής καταγωγής τραγουδίστρια κυκλοφορεί σήμερα το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα» σε ελεύθερη μετάφραση του αποφθέγματος του φιλοσόφου Σωκράτη.

Σε συνέντευξή της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή τις πέντε δεκαετίες στο τραγούδι η Βίκυ Λέανδρος, η οποία γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ήρθε σε ηλικία πέντε ετών στην Γερμανία, λέει: «Δεν έχω την εντύπωση ότι με τα χρόνια έγινα πιο σοφή. Συχνά κάνω τα ίδια λάθη διότι δεν αποφασίζω με το μυαλό, αλλά με το συναίσθημα». Γνωρίζει πολύ καλά τι την ωφελεί και τι όχι, συνεχίζει η γνωστή τραγουδίστρια και γελώντας συμπληρώνει «όμως εν τέλει αποφασίζω κάτι διαφορετικό!»

Διεθνής επιτυχία το “Aprés toi“ του 1972

Μια συναισθηματική απόφαση ήταν και η πρώτη ηχογράφηση της Βίκυς Λέανδρος το 1965. Ήθελε τότε να ηχογραφήσει οπωσδήποτε ένα δίσκο και ζήτησε τη βοήθεια του πατέρα της, του επιτυχημένου μουσικού και συνθέτη Λέο Λέανδρος, ο οποίος έχει συνεργαστεί από τον Ντέμη Ρούσο, τον Χούλιο Ινγκλέσιας μέχρι τη Νάνα Μούσχουρη. Ο πρώτος δίσκος «Μαχαίρι, Πιρούνι, Ψαλίδι, Φως» ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της. Ακολούθησαν πρώτες εμφανίσεις στην τηλεόραση και η πρώτη συμμετοχή στην Eurovision το 1967 με το “L´ amour est bleu“. Mόλις λίγα χρόνια μετά η Βίκυ Λέανδρος κερδίζει το βραβείο του διαγωνισμού τραγουδιού για το Λουξεμβούργο με το τραγούδι “Aprés toi“, που έγινε διεθνής επιτυχία.

Η Βίκυ Λέανδρος έχει πουλήσει περισσότερους από 55 εκατομμύρια δίσκους. Αναρίθμητοι οι χρυσοί και οι πλατινένιοι δίσκοι. Η σταδιοδρομία της είναι σίγουρα εντυπωσιακή. Πολλές από τις επιτυχίες της φέρουν την υπογραφή του πατέρας της, ο οποίος, όπως λέει η τραγουδίστρια, αναγνωρίζει καλύτερα από εκείνη αν ένα τραγούδι μπορεί να γίνει επιτυχία ή όχι.

 

Προτίμηση στα chansons και τις μπαλάντες

Η δημοφιλής τραγουδίστρια προτιμά να τραγουδά chansons και μπαλάντες. Ίσως για αυτό και δεν της άρεσε εξ αρχής, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στην Γερμανία, το τραγούδι “Theo wir fahr´n nach Lodz“ («Τέο πάμε στην Λοτζ»). Η απόφαση να το τραγουδήσει ήταν περισσότερη λογική παρά συναισθηματική, λέει η ίδια στο dpa. Όπως και να έχει όμως η απόφαση ήταν ολόσωστη! Η Βίκυ Λέανδρος παραδέχεται ωστόσο ότι μέχρι σήμερα δεν πήγε ποτέ στην πολωνική πόλη Λοτζ. Υπόσχεται ότι όταν έρθει εκείνη η μέρα θα πάρει μαζί της ολόκληρη την ομάδα της για να γλεντήσουν όλοι μαζί.

DW.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.