Τραπεζική πηγή στο Reuters: Κάτω από 20 δισ. ευρώ η ανακεφαλαιοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κάτω από 20 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι ο λογαριασμός της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τραπεζική πηγή στο Reuters την Τρίτη.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών ενημερώθηκαν στην Φρανκφούρτη για τα αρχικά αποτελέσματα του ελέγχου στοιχείων ενεργητικού (AQR) που διενήργησε η ΕΚΤ.

Πάντως, η ΕΚΤ δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία του Reuters.

Οι τράπεζες πραγματοποιούν αγώνα δρόμου για να μειώσουν κατά το δυνατόν τον λογαριασμό της ανακεφαλαιοποίησης.

Μέσα στο προσεχές διάστημα και άλλες τράπεζες -πλην της Πειραιώς- αναμένεται να υποβάλουν προαιρετικές δημόσιες προσφορές στους κατόχους υβριδικών τίτλων, ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης και υψηλής διαβάθμισης, με σκοπό την απομείωση του συνολικού λογαριασμού που αναμένεται να προκύψει από το AQR και το βασικό σενάριο των stress test στο τέλος του μήνα.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο επικαιροποιημένο σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση, με τη διαδικασία να πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απασχολεί σήμερα το κυβερνητικό συμβούλιο, με φόντο την επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών.

 

Σημειώνεται ότι ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας θα λάβει μέρος την Πέμπτη στη σύνοδο της ΕΚΤ στη Μάλτα, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.