Στον «εγκέφαλο» των επιθέσεων φέρεται να κατέληξαν οι γαλλικές Αρχές

Facebook
Twitter
LinkedIn

Συγκλίνουσες αναφορές στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων υποστηρίζουν, επικαλούμενα πηγές από τη γαλλική έρευνα, πως οι αρχές έχουν καταλήξει στον εγκέφαλο πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι: Πρόκειται για τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ από το Μόλενμπεκ του Βελγίου, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Συρία. 

Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται μεταξύ άλλων και πίσω από την απόπειρα επίθεσης στο τρένο της Thalys.

Τις πληροφορίες επικαλούνται το Reuters και το Associated Press (AP). Οι πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν πως ο 27χρονος Αμπαούντ «φαίνεται να είναι ο εγκέφαλος πίσω από τον σχεδιασμό αρκετών επιθέσεων στην Ευρώπη».

 

Το AP αναφέρει πως ο Αμπαούντ θεωρείται όχι μόνο σχεδιαστής του μακελειού της Παρασκευής, αλλά και της αποτυχημένης απόπειρας στο τρένο της Thalys το καλοκαίρι, όπως και πίσω από επίθεση σε εκκλησία στην περιοχή του Παρισιού.

 

Σύμφωνα με το Reuters, ο Αμπαούντ βρίσκεται στη Συρία. Ο Αμπαούντ επίσης φέρεται να αναφέρεται ως διασύνδεση στου Ιμπραΐμ Αμντεσλάμ (δράστης στις επιθέσεις, αδελφός του καταζητούμενου).

 

Προηγουμένως, η Liberation τον είχε αναφέρει επίσης  ως σύνδεσμος του φοιτητή Σιντ Αχμέντ Γκλαμ,  ο οποίος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο για μία δολοφονία.

 

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, στα μέσα Ιανουαρίου είχε διεξαχθεί έρευνα στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι κατεύθυνε από την ελληνική πρωτεύουσα μέσω κινητού τηλεφώνου τον πυρήνα τζιχαντιστών που είχε εξαρθρωθεί στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου. Στο πλαίσιο της έρευνας είχαν γίνει έρευνες και σε διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου είχαν γίνει προσαγωγές υπόπτων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.