Ολα ‘οσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου “Πρίγκιπας και Φτωχός” της Κέλλυς Σταμουλάκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Απίστευτο, απίστευτο σας λέω!! το νέο βιβλίο της Κέλλυς Σταμουλάκη «Πρίγκιπας και Φτωχός» βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μαρκ Τουέιν, από τις Εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου(5/12) το  café του Ιανού, έβαλε κάστρα και καλύβες και υποδέχθηκε μια από τις πιο επιτυχημένες παιδικές  παραστάσεις της χρονιάς «Πρίγκιπας και φτωχός» της Κέλλυς Σταμουλάκη.


Ένα βιβλίο λοιπόν, που πήρε σάρκα και οστά – από τις αρχές Οκτωβρίου –   στην παιδική σκηνή ΑΒΑΚΙΟ στην ΙΕΡΑ ΟΔΟ, στο ΓΚΑΖΙ, βρέθηκε με όλους τους ηθοποιούς – μουσικούς στον ΙΑΝΟ, για να δώσει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν με μουσικές και αναπαραστάσεις, τι κρύβει το παραμύθι αυτό μέσα στις γυαλιστερές του σελίδες.

 

{youtube}i_Fsf8TCgUQ{/youtube}

 

Όλοι οι μικροί μας φίλοι κατέκλεισαν από νωρίς την αίθουσα, ενθουσιασμένοι με τους ηθοποιούς που ήταν ντυμένοι όλοι με τα κουστούμια της παράστασης.Το μαγικό ταξίδι στο Λονδίνο του 16ου αιώνα είχε ήδη αρχίσει!!


Απίστευτο, Απίστευτο σας λέω! Ο Τάσος Χαλκιάς, ήταν εκεί μαζί με την Μελίνα Κανά την Κωνταντίνα, τον Ορέστη Τρίκα τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, αλλά και την συγγραφέα Κέλλυ Σταμουλάκη, που είχε το ρόλο της αφηγήτριας, ζωντανεύοντας  ιστορία του βιβλίου μαζί με  τους ταλαντούχους ηθοποιούς και μουσικούς Δημήτρη Σταματελόπουλο, Νίκη Γρανά, Λευτέρη Τσάτση, Παύλο Εμμανουηλίδη, Πάνο Τοψίδη, Ελένη Καρβέλη, Αγγελική Παρδαλίδου, Νίκο Παρασκευόπουλο, Δάφνη Καφετζή, Έλενα Παπαδημητρίου και  Γιώργο Σαμαρά.

Ένα βιβλίο υπέροχα γραμμένο, με νόημα,   γεμάτο συναίσθημα, χαρίζει στο παιδί ιστορίες με χαρακτήρα, παραδειγματισμό. Εικονογραφημένο από το Νέστορα Ξουρή. Ωραίες εικόνες χαραγμένες πάνω στο νόημα των λέξεων, χαλαρώνει το παιδί και το διασκεδάζει.  Ακριβώς  μόλις το ανοίξεις, θα βρεις το cd που είναι ηχογραφημένη όλη  η ιστορία του  “Πρίγκιπα και Φτωχού» με αφήγηση, διαλόγους, μουσική και τραγούδια.

Να ένα καλό δώρο για παιδιά. Ένα καλό δώρο που παίζει με την σωστή αγωγή ενός παιδιού με πολλά μηνύματα και όχι μόνο. Εχει σημασία πως θα ακούσει τις λέξεις και το  πως θα ταξιδεύουν στο μυαλό του, πως οι εικόνες θα  μαγνητίζουν  τα μάτια του, πως οι ήχοι θα χορεύουν στην ψυχή τους.

Οι μουσικές είναι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε στίχους Κέλλυς Σταμουλάκη και ενορχηστρώσεις Μαυρίκιου Μαυρικίου.

«το πείραμα τους πέτυχε αλλά που θα τους βγάλει

Τα ρούχα ο ένας τ΄αλλου νου, που θέλησε να βάλει

Και τις παλιές συνήθειες, θα πρέπει να ξεχάσουν

Αν θέλει απαρατήρητος στο κόσμο να περάσει   »


Ετσι λοιπόν ο πρίγκιπας και ο φτωχός  – που έμοιαζαν σαν δυο σταγόνες ν

ερό – αντάλλαξαν ρούχα και αποφάσισαν να γευτούν ο ένας την ζωή του άλλου.

Το ένα αγόρι είναι ο πρίγκιπας Εδουάρδος και το άλλο ο Τομ, ένας φτωχός ζητιάνος. Παιχνίδια της ζωής συνωμοτούν και τότε θα ξεκινήσει μια σειρά από απίστευτα μπερδέματα και συναρπαστικές περιπέτειες, γεμάτες αγωνία και καυστικό χιούμορ, που θα μας οδηγήσουν στην αναζήτηση της δικαιοσύνης.


« Μα για να δούμε τα παιδιά, πώς θα τα καταφέρουν

Σε κόσμους διαφορετικούς, εις πέραν να τα φέρουν

Ποια θα είναι η κατάληξη σε αυτήν την ιστορία

Του Πρίγκιπα και του φτωχού, αυτή είναι η απορία.»

Υγ:

Μια παρουσίαση λοιπόν δεν είναι απλά μια προβολή, είναι η απόδειξη ότι υπάρχουν ακόμη δημιουργοί – συγγραφείς και καλλιτέχνες  – που μόνοι τους βαδίζουν τόσα χρόνια για να περάσουν μέσα από την εξαίρετη  δουλειά τους, το μαγικό κόσμο της αγάπης και της αλήθειας, της πιο βαθιάς επινόησης, σεβόμενοι  τον αναγνώστη, τον ακροατή, τον θεατή, χωρίς την βοήθεια κανενός κυκλώματος. Με μόνο ένα βοηθό… Το ήθος και την δημιουργικότητα   τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.