Πτωτική πορεία για τις ευρωαγορές…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tα αποτελέσματα της κρίσης της Οικονομίας της Κίνας, άρχισαν γίνονται εμφανή και στα διεθνή χρηματιστήρια,όπως είχαμε επισημάνει στο τελευταίο μας άρθρο.Επιμέλεια Μιχάλης Παναγιώτου. Πτωτική πορεία για τις ευρωαγορές – Σε bear market ο Stoxx 600
Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές αναστρέφοντας το θετικό ξεκίνημα κι επεκτείνοντας τα χαμηλά έτους στα οποία βρέθηκαν, ύστερα από ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Το αρνητικό κλίμα για την παγκόσμια οικονομία και η πτώση του πετρελαίου σκιάζουν τους ευρωπαϊκούς δείκτες, παρά την αρχική αντίδραση.

Έτσι, ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,4% στις 328 μονάδες, διαγράφοντας άνοδο έως και 1,2%, κι έχοντας εισέλθει επίσημα σε bear market [ σε πολικό κλίμα] από την Παρασκευή.
Πρόκειται για την τρίτη εβδομάδα απωλειών, με τον όγκο σήμερα να είναι ιδιαίτερα αυξημένος, κατά 52% υψηλότερος από τον κινητό μέσο όρο 30 ημερών.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν ουσιαστικά γυρίσει στα επίπεδα πριν την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Από τις αρχές του 2016 ο Stoxx 600 έχει υποχωρήσει κατά 9,8%, κλείνοντας την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014.

«Βρισκόμαστε σε φάση αποφυγής του ρίσκου επομένως περιμένουμε ο δείκτης μεταβλητότητας να αυξηθεί», υποστηρίζει ο Guillermo Hernandez Sampere, επικεφαλής trading στην MPPM EK.

Μεγάλες πιέσεις δέχονται οι ιταλικές και πορτογαλικές τραπεζικές μετοχές. Ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου υποχωρεί 2,08% στις 18.796 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με πτώση 0,28% στις 5.787 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,48% στις 9.499 μονάδες, ο CAC 40 με πτώση 0,5% στις 4.188 μονάδες και ο ΙΒΕΧ 35 με πτώση 0,78% στις 8.477 μονάδες.

Πηγή: Bloomberg business

Eπιμέλεια: Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.