Στη «μάχη» των υπερχρεωμένων νοικοκυριών 196 νέοι Ειρηνοδίκες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στα Ειρηνοδικεία της χώρας θα τοποθετηθούν οι 196 νέοι ειρηνοδίκες που πέτυχαν στον σχετικό διαγωνισμό, οι διαδικασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή.

Οι 196 νέοι ειρηνοδίκες θα ασχοληθούν κυρίως, με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ την ίδια ώρα συγκροτείται «Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους» – δηλαδή ειδική γραμματεία διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» – με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση των δανειοληπτών (υπερχρεωμένων και μη).

Μετά το νόμο 4336/2015 («νόμος Κατσέλη») για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δηλαδή εκείνων που έχουν «κόκκινα δάνεια» και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους, στα Ειρηνοδικεία της χώρας έχει κατατεθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων υπαγωγής στον εν λόγω νόμο, που ξεπερνά τις 100.000.

Να σημειωθεί ότι μετά την αύξηση του αριθμού των Ειρηνοδικών κατά 196, όσοι δανειολήπτες έχουν υποβάλλει αίτηση στα Ειρηνοδικεία για να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη και έχουν λάβει δικάσιμο μετά το 2020, μπορούν τώρα ζητήσουν με αίτησή τους, συντομότερη δικάσιμο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.